keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Kolme vinkkiä tupakoinnin lopettamiseen - NÄILLÄ ONNISTUT VARMASTI

 Noin 80% blogin lukijoista on varmasti jo kuullut tämän jutun sillä mielestäni se on niin hauska että olen toitottanut sitä kaikille läheisilleni (ja haloo, lukeeko tätä muka joku muu kuin mun läheiseni...?!?!), mutta listaan varmuuden vuoksi asiat vielä kirjallisena jos joltain meni vaikka ohi tai jos siellä ruudun toisella puolella on vahingossa roikkumassa muka joku mulle ei-läheinen ihminen.

Lupasin itselleni kesällä, että jos pääsen opiskelemaan, lopetan viimein yhdeksän vuotta kestäneen harrastukseni. Olen yrittänyt lopettamista useita kertoja aikaisemminkin, joskus paremmalla menestyksellä, mutta joka kerta kuitenkin epäonnistunut. Tällä kertaa olen kuitenkin selvinnyt pidemmälle kuin koskaan aiemmin, ja siksi haluankin jakaa nerokkaat vinkkini teidän kaikkien kanssa!!Siispä, tässä ne tulevat lyhykäisyydessään, oletko valmis?
Onnistuaksesi sinun on vain noudatettava seuraavia ohjeita!

1. Muuta täysin vieraaseen kaupunkiin toiselle puolelle Suomea

Uudessa kaupungissa sinulla ei ole mielleyhtymiä tilanteista joissa kuuluisi polttaa tupakkaa. Ainakaan samalla tavalla kuin ennen.  Kaikista paras olisi,  jos muuttaisit taloon jossa ei ole hissiä, asuntoon jossa ei ole parveketta. Esimerkiksi kolmas kerros on ihan riittävän korkealla karistamaan tupakanhimot. Sinun on hyljättävä kaikki entiset ystäväsi joiden kanssa olitte järkyttäviä röökimuijia. Kun entiset kamusi eivät ole edes kerran viikossa ovesi takana kolkuttelemassa ja kinuamassa kessulle, on lopettamispäätöksessä pysyminen paljon helpompaa. 

Onneksi aivan yksin ei tarvitse jäädä, vaan ratkaisu löytyy seuraavasta kohdasta:


2. Lyöttäydy kokonaan uuteen kaveriporukkaan jossa olet ainoa tervakeuhko

Kun uudessa lähipiirissäsi kukaan muu ei polta, on noloa lähteä kesken illan mehukkaimman juttutuokion ulos tupruttelemaan ja palata sieltä tumpin tuoksuisena kyselemään että mitenkäs se olikaan. Myös repsahtamisen todennäköisyys pienenee kun ei ole ketään keneltä pummia jämiä. Lisäksi ryhmäpaine on tehokas motivaattori - ethän halua näyttää uusien ystäviesi silmissä täydeltä luuserilta ja luovuttajalta...? ETHÄN!?

3. Laita arkirutiinisi täysin uusiksi

Kun joudut juoksemaan pää kolmantena jalkana koko päivän, ei spaddua ehdi edes ajattelemaan muuta kuin silloin kun ärsyttää oikein ankarasti. Niinä ärsytyksen hetkinä ei onneksi ole aikaa tai mahdollisuutta käydä ostamassa kessua, joten problem solved! Arkirutiinien uusimisella tarkoitan myös sitä, että sinun on väsytettävä itsesi niin totaalisesti, että kun pitkän päivän jälkeen raahaudut kotiisi, sinne kolmanteen kerrokseen ilman hissiä, saat hieman murua rinnan alle ja ehdit viimein hengähtää, ei mielesi edes tee raahautua alas ja ulos tupakoimaan kessua! Jos kaikki tämä ei vielä kuulosta riittävän hardcorelta, voit lisäksi luovuttaa kuukausituloistasi 1/3-osaa vaikkapa hyväntekeväisyyteen. Itselläni tämä hoitui kätevästi siirtymällä palkansaajien jengistä opiskelijaksi. Kun on koko ajan köyhä, rahansa laittaa mielummin johonkin muuhun kuin syöpäkääryleisiin!

siis tiivistetysti

HYLKÄÄ KAIKKI ENTINEN.


Kun muuttaa paikkaan jossa ei ennestään tunne juuri ketään ja tutustuu nopeasti valtavaan laumaan uusia ihmisiä, joista kukaan ei polta, et kehtaa tehdä sitä itsekään. Uudessa kaupungissa kaikki aika menee uusien asioiden opettelemiseen ja sisäistämiseen, joten sinulla ei ole edes aikaa ajatella tupakointia. Kuin huomaamatta oletkin ollut polttamatta jo pidemmän tovin, eikä sätkää tee enää edes niin kovin paljon mieli, ainakaan ihan koko aikaa.


Näillä näpärillä, helpoilla ja nopeilla vinkeillä kuka tahansa pystyy lopettamaan tupakoinnin milloin vain! Kuvitelkaa, niin helppoa se on! 

Kuvan lähde: Pinterest


Rehellisesti sanottuna, eihän tämä helppoa ole ollut. Huomattavasti helpompaa vain kuin aikaisemmilla kerroilla. Vaikka en mikään ketjupolttaja ole koskaan ollutkaan, en silti olisi koskaan pystynyt olemaan näin pitkään ilman tupakkaa jos elämäni olisi edelleen samanlaista kuin esimerkiksi puoli vuotta sitten. Näin suuret yhtäkkiset muutokset vain näköjään auttavat karistamaan myös yhden pahan tavan. Nyt mun täytyy vain sinnitellä, enkä saa antaa tilaa ajatukselle "ei se yksi kerta nyt mitään haittaa".

Tupakointi ei vain yksinkertaisesti enää mahdu mun elämään. Sille ei ole aikaa eikä sopivia tilanteita. Sillä selvä, piste, that's it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti