keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Viivin viinidieetti: Kehonkoostumusmittaus

Nyt vihdoin ja viimein ehdin kirjoittamaan tekstin tästä kehonkoostumusmittauksesta, kaikki vapaa-aika on nimittäin mennyt treenaten humputellen. Nämä testitulokset ovat yksi motivaattori koko laihdutusprojektiin, ja onnekseni kuntosalillani testejä tehdään melko tiheään tahtiin. 

Meidän työnantajamme Heidi on itsekin käynyt mittauksissa taannoin, hänen postauksensa löydät täältä.

Aloitetaampa alusta. Kaksi vuotta sitten kävin aktiivisesti liikkumassa. Opettelin juoksemaan (kyllä, kuinka urpo pitää olla että on juossut koko elämänsä väärin) ja kävin salilla n. 4-5 kertaa viikossa. Valitettavasti mulla ei ole niitä tuloksia enää tallessa, mutta sen muistan että metabolinen ikäni oli 18 vuotta, eli 5 vuotta nuorempi mitä oikea ikäni ja kaikki oli muutenkin kondiksessa. 

Urpo juoksee

No. Mähän olen sitten tuon aikaista painoani valehdellut lääkärin vastaanotolla, kavereille, baarissa ja mihin painoa nyt ruukataankaan ilmoitella. Little did I know, kun astelin toukokuussa uusiin mittauksiin..

Laite meillä oli sama kuin edellisellä salilla, sekä missä Heidi kävi: Hurlabsin Tanita jokin jokin. Kuulema todella tehokas ja hyvä. Vaikea tätä oli silti uskoa, kun  painokäyrä lisäsi 10 kilon lisämutkan tuloksiin. Tässä vaiheessa vielä nauratti, mutta kun pääsimme metaboliseen ikään, hymy hyytyi kuin meikäläinen spinning-salissa. Ikä oli noussut 34 vuoteen, eli 16 vuotta kahden vuoden aikana. Myöskään viskeraalisessa rasvassa (eli sisäelinten ympärillä olevassa rasvassa) ei ollut kehumista. 

Urheilin kesän melko huonosti työkiireiden vuoksi, mutta keskityin sitäkin enemmän syömiseen. Uusissa mittauksissa kävinkin elokuun lopulla, ja alla olevat tulokset puhukoot puolestaan:

Painoa tippunut:            2,2 kg josta 1,8kg rasvaa ja 0,4kg lihasta
Kokonaisvesimäärä:      toukokuussa 33,5kg / elokuussa 33,2kg
Perusaineenvaihdunta:  toukokuussa 1430,9 kcal / elokuussa 1418 kcal
Viskeraalinen rasva:      toukokuussa 3 / elokuussa 2
Metabolinen ikä:            toukokuussa 34 / elokuussa 29

Tässä kun tuloksia vertailen niin nähtävästi mun oikea ikäkin on tippunut toukokuun 26 vuodesta elokuun 25 vuoteen. HUSPS.

Summaten: pelkästään 3,5 kk aikana tuloksia saa muutettua pelkällä ruokavaliolla noinkin paljon. Seuraavaksi alkaa viilaaminen liikkumiseen, sillä kolmas mittaus olisi sitten joulukuussa. Palaan siis silloin taas astialle tämän aiheen kanssa!

Tulin äsken jumpasta joten saan syödä rasvaista intialaista.

Sitä oikein nuortuu silmissä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti