sunnuntai 27. elokuuta 2017

Sonja täällä hei: mitä me OIKEESTI syödään?


Helou.

Päätettiin tosiaan Heidin ja Viivin kanssa pitää ruokapäiväkirjaa kaikki samana päivänä. Ajatus heitettiin torstaina ja ajankohdaksi sovittiinkin heti seuraava päivä, sopivasti viikonloppu tulossa ja lyhyellä varoajalla ettei kukaan kerkeä varautua. Olisi kerennyt vaikka ostaa jotain fitnessruokaa kaapin täyteen ja panostaa kuviin ja ja ja... Noh tässä kuitenkin vertailun vuoksi minun omani kaunistelematta:

2 mukia kahvia maidolla
Mustikkakeittoa ja jotain random muroja
3 ihanaa suklaakeksiä ja kahvia maidolla
Couscous-nyhtökaura-salaattia, Äitinmehua
Sipsejä, dippiä, karkkia
Teetä
Makaroonilaatikkoa, jääteetä
Vettä join pitkin päivää ehkä yhteensä n.2l

Analyysi:
Tässä on malliesimerkki siitä millä tavalla mun syöminen menee pieleen heti kun en kiinnitä siihen huomiota. Tuossa listassahan tuo näyttää ihan oklta, mutta lisättäköön tieto, että couscous-salaatti ja sen alapuolella olevat tapahtuivat vasta n.klo 8 aikaan illalla ja sen jälkeen.
Miten tämä päivä ja nämä syömiset siis eteni?

Noh, aloitin aamuni nukkumalla pitkään. Vapaapäivinä hidastelen ja lemppari aamurutiineihini kuuluu juoda kahvi sängyssä. Eli äkkiä kissalle ruoka, äkkiä suorittaa aamupesut sun muut ja sitten kahvikupin kanssa takaisin sänkyyn. Siinä vierähtää ensimmäinen tunti päivästä, eikä haittaa. Nautin paljon.

Sitten eikun katsomaan sitä jääkaapin sisältöä:
-säilykepunajuuria pohjat
-kalkkunaleikepaketti
-emmentaljuustopaketti
-puolikas mustikkakeitto
-rahkapurkki (päiväys 25.5.17)
-kanapaketti (päiväys 23.8.17)
-vihanneslaatikossa porkkanoita määrittelemättömältä ajanjaksolta
-vetisiä (pilaantuneita) kevätsipuleita

Näistähän joku äiti tai mummo saisi todnäk loihdittua vähintään jonkun keiton, tai pataruuan, mutta koska olen Sonja niin jatkoin kaappien kaivelua. Kuiva-ainekaapista löysinkin vanhan muropaketin jonka olen muistaakseni raahannut ainakin 4 muuton aikana mukanani. Heiluttelin sitä mahdollisten asukkaiden varalta, ja katsoin että päivämääräkin oli mennyt yli vasta kuukausi sitten. Nämä sekoitin siihen mustikkakeitonjämään ja näin minun lounas/aamupala oli valmis.


Sitten minulla olikin edessäni jännittävä päivä, nimittäin seuraavana oli ohjelmassa ensimmäisen tatuoinnin naputtelu ihoon. Siinähän sitä vierähti muutama tunti, minkä jälkeen kävelin Irjan luo kahville. Irjan luona söin kolme kpl niitä aivan syntisen hyviä Country Cookies keksejä. Ja myös lasi maitoa.


Irjalta läksin autolla kohti Jyväskylää. Ajattelin käyttää nämä kokonaista viisi vapaapäivää kunnolla hyödyksi. Jyväskylässä tapasin ensin vanhoja ihania ystäviä. <3 Riika oli loihtinut couscous-salaattia minkä kanssa sain Äitinmehua! Eli ihan parasta!


Tässä vaiheessahan kello oli jo melkein kahdeksan illalla, joten alkoi jo ollakin oikeanruoannälkä. Ruoan lisäksi söin kahta laatua sipsejä, juureslastuja ja ässämixejä. Ja oli siellä sitä dippiäkin.

Lopulta, päivän päätteeksi saavuimme Miaun kanssa määränpäähämme, eli Katrin luo. Täällä söin vielä iltapalaksi ihan pienen (n.1,5dl?) annoksen Katrin tekemää makaroonilaatikkoa ketsupilla. Ei olisi oikeestaan tarvinnut mutta kun muutkin söi, ja koska tiedän että Katrin tekemä makaroonilaatikko on aivan sairaan hyvää. Näin.

Minä pärjään tosi pitkälle päivään ilman ruokaa, en ole koskaan oppinut syömään aamupalaa, ja ennen nukkumaanmenoa minun on pakko syödä. Kaikki näistä tuntuu olevan ns. huonoja malleja syödä. Tietenkin tämä muuttuu heti jos päivän aikana treenailee, mutta kun ei päivän aikana tule liikuntaa, niin näin se minulla yleensä menee. Mutta hei, huonomminkin olisi voinut mennä! Ja nyt illalla sängyssä, olo on oikeestaan ihan hyvä. Mielenkiinnolla odotan kuinka näiden kahden muun perjantain kävi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti