torstai 17. elokuuta 2017

Lähtölaskenta muuttorumbaan.

Nuin vain sain houkuteltua vierailevan tähden kirjoittajaksi mun blogiin! 
Ajatus vierailevasta kynästä on pyörinyt päässäni jo melko kauan. Uskon että jonkun muun kirjoittamat tekstit piristävät blogia kummasti, ja mahdollisesti saan omiinkin teksteihin hieman lisäpotkua. 

Jatkossa tunnistatte Sonjan kirjoittamat tekstit otsikosta "Sonja täällä hei". Samaisen tunnisteen alta pääsee kätevästi selaamaan kaikki hänen kirjoittamansa jutut yhdellä kertaa. Emme sopineet minkäänlaisia ehtoja tälle Sonjan vierailulle, eli hän saa itse päättää kuinka usein kirjoittaa ja millaisista aiheista. Uskoisin että hänellekin saa esittää toivomuksia aiheista kommenttilaatikon kautta. 

Vielä toistaiseksi #FITNESSpaskaa-blogin muut sosiaalisen median kanavat pysyvät minun hallinnassani, mutta en väitä etteikö tähän voisi tulla myöhemmin muutoksia. Varsinkin tuon Snapchatin päivittämisessä olen itse laiskistunut niin paljon että ihan hävettää, joten ainakin sen luovuttamisesta Sonjan käyttöön olisin enemmän kuin mielissäni... Vanhaan totuttuun tapaan ilmoittelen tietysti uusista teksteistä aina blogin Facebook-sivulla, sekä toisinaan myös Instagramissa. Ei siis hätää, tieto uusista postauksista kulkee siis myös silloin kun näppäimistön takana on joku muu kuin minä!

Luultavasti meiltä on luvassa myös jonkinlaisia kimppapostauksia, tai ainakin melko varmasti vieraillaan toistemme postauksissa vähintääkin kuvien kautta. Itse ainakin odotan kovasti meidän yhteisiä lenkkejä ja mäkitreenejä Kuopion maastoissa. Toivokaamme siis aurinkoista ja lämmintä syksyä että pääsemme Sonjan kanssa rääkkäämään toisiamme oikein urakalla! 


Omasta puolestani haluan toivottaa Sonjan lämpimästi tervetulleeksi #FITNESSpaskaa-tiimiin!!!


***

Mulla on edessäni enää reilu viikko oleilua Nivalassa ja koulun alkuunkin on aikaa alle kaksi viikkoa. Sonja kertoikin tekstissään että alkuaikani Kuopiossa asun hänen luonaan. Hommahan menee siis niin, että mulla alkaa koulu keskiviikkona 30.8. ja oman asunnon avaimet saan kouraani vasta perjantaina 1.9. Onni on siis ystävä jonka luona yöpyä ensimmäinen Kuopio-viikko. 

Tämä mun vanha asuntohan täytyy näin ollen siis tyhjentää jo  lauantaina 26.8., joten saan kokeilla myös turvallisesti lyhytkestoista asunnottomuutta (tiedän, ei ollenkaan hauskaa eikä todellakaan aihe josta saisi repiä huumoria, mutta kun tuo viikko ilman omaa asuntoa meinaa hieman hirvittää mua...). Jotenkin tosi vaikeaa miettiä mitä tavaroita mun pitää pakata mukaan tuon viikon ajaksi. Kaiken lisäksi menen Kuopioon vieläpä junalla, joten mukaani en voi ottaa kuin sen mitä jaksan kantaa. 

Silmän kantamattomiin tasaista peltoaavaa - maisema jota tulee kohta ikävä.


Rakas isukkini on lupautunut avustamaan minua muutossa, joten nyt mun pitäisikin alkaa pakkailemaan tavaroita. Hirveän hankala vain miettiä mitä tavaroita en enää tarvi tässä viimeisten viikkojen aikana. Vaikka muuttaminen on aina stressaavaa niin silti tämä on ehkä tähänastisen elämäni stressaavin muutto. Olisi helppoa kun saisi vain tyhjentää vanhan asunnon ja siirtää tavarat suoraan uuteen kotiin, mutta kun välissä on tuo viikon pätkä kun vain odotellaan. Nivalan ja Kuopion välillähän on matkaa siis reilut 200 kilometriä, mikä tuo oman haasteensa tähän kaikkeen, eikä muuttoa siksi voi hoitaa kokonaan yhdessä päivässä.
Olen kovasti yrittänyt myydä kaikkea itselleni tarpeetonta tavaraa pois. En esimerkiksi tarvitse puutarhatuoleja asuntoon jossa ei ole parveketta tai terassia, ja kahdeksan viinilasin kokoelma on jopa minusta hieman liian suuri. Kaksi paria rullaluistimia on ihan liikaa kun en ehdi käyttämään yksiäkään riittävästi... Kaikki edellämainitut romut möisin ilomielin pois jos joku ne vain ostaisi, mutta vaikeinta on CD-, ja DVD-levyistä luopuminen vaikka en tällä hetkellä edes omista laitetta jolla toistaa niitä ja lisäksi nykyään kaikki löytyy internetistä muutaman klikkauksen päästä. 

Pakastinta yritän syödä tyhjäksi sen minkä ehdin. Pakastevihanneksia ja mansikkaa löytyy edelleen yli oman tarpeen. Koitan koko ajan kehitellä ruokia joita varten mun ei tarvisi hakea kaupasta juuri mitään, vaan ainekset löytyisivät mahdollisuuksien mukaan omasta takaa. Täällä siis yksi tarjoushaukka manailee tapojaan, kun on syönyt kolmatta viikkoa pelkkää ruisleipää. Jostain pakastimen uumenista niitä - 30 %- tarralla varustettuja pusseja edelleen löytyy...Yhdenlainen urakka on myös vajaiden kosmetiikkatuotteiden pois käyttäminen ennen muuttoa.  Eiväthän ne muuttokuormassa paljoa painaisi, mutta minusta on jotenkin puhdistavaa aloittaa elämä uudessa kodissa mahdollisimman pienen tavaravuoren keskellä.

Tällaisten maallisten ongelmien lisäksi minulla on vaikeuksia myös unirytmini kanssa. Pian täytyisi taas hallita normaali arkirytmi, mutta minä se vain köllöttelen vällyjen välissä vielä keskellä päivää. Väistämättähän asia korjaantuu viimeistään silloin kun koulu alkaa, mutta voisihan tuota hankkia itselleen hieman pehmeämmän laskun arkeen ja alkaa korjailemaan rytmiä jo nyt. Jos siellä lukijoiden joukossa siis on joku joka haluaisi ryhtyä raahaamaan mua vaikkapa aamulenkille, niin MIELELLÄNI olen mukana! Myös kaikki erilaiset vinkit unirytmin korjaamiseen otetaan ilomielin vastaan!Liikuntaa on tullut harrastettua viimeisten viikkojen aikana enemmän kuin koko kesänä yhteensä. Salilla olen hypännyt 1-3 kertaa viikossa. Hullaannuin totaalisesti noihin HIIT-treeneihin ja oikeastaan salilla olenkin tehnyt pelkästään niitä. Salin lisäksi olen lenkkeillyt useamman kerran ja kävinpä kerran myös luistelemassa. Tämän kesän luistelusaldo on siis kokonaiset KOLME kertaa. Kirsikkana kakun päällä vedin viime viikolla yhden mäkitreenin, ja tarkoitus olisi ehtiä vetämään vielä toinenkin ennen muuttorumbaa.


Tällaisten juttujen parissa mun tulevat viikot sitten hujahtavatkin. Yksi pieni ennakkotehtäväkin mulla olisi vielä ennen koulun alkua hoidettavana. Oikeastaan pitäisi varata sille kalenteriin ihan oma aikansa, sillä tehtävä vaatii sen verran syventymistä ettei sitä tehdä yhtä aikaa jonkin toisen homman kanssa. Kenties aloitankin opiskelu-urani loistokkaasti, ja hoidan homman ajoissa? Vai pitäisikö käyttää vanhaa, hyväksi havaittua "deadline on paras motivaattori"-taktiikkaa ja säästää homma viimeiseen iltaan ennen koulun alkamista...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti