tiistai 8. elokuuta 2017

Kesä kuvina

Kuten aikaisemmin mainitsinkin, mulla on takanani melkoinen anti-fitness-kesä. Siispä tuleva postaus ei pidä sisällään mitään liikuntaan liittyvää. Jos ei kiinnosta mitä olen touhuillut kesän aikana, kannattaa skipata koko juttu. Kirjoitan sen nyt kuitenkin itselleni muistoksi kiikkustuolia varten :) Kesäkuun alussa hyvästelin vanhan työpaikkani, vaikka tulevasta ei ollut varmuutta. Oli melko sekavat fiilikset // Koulujen päättäjäisviikonloppuna suunnistimme vanhojen työkavereiden kanssa Kalajoelle Seikkailupuisto Pakkaan. Mahtava hinta-laatu-suhde, suosittelen testaamaan jos joskus tarjoutuu mahdollisuus seikkailupuistoiluun! // 5.6. mulla oli pääsykoe (josta arvelin kirjoittaa vielä myöhemmin ihan oman jutun, jos vain kiinnostaa...) Rovaniemellä, joten pohjoisessa Suomessakin tuli kesällä pyörähdettyä rakasta serkkua moikkaamassa. // Erityisesti nyt kesällä oon nautiskellut useampaan otteen aasialaista ruokaa, ja ai että kun se on HYVÄÄ! Onneksi tulevasta kotikaupungistani löytyy enemmän ravintelivaihtoehtoja kuin nykyisestä...Heti pääsykokeita seuraavana viikonloppuna suhasin itseni Vantaalle, sillä vuorossa oli kauan odotettu Rammsteinin keikka. Mielenkiintoinen kokemus, ihana bändi. Menisinkö uudestaan? En välttämättä. // Ennen koulupaikan varmistumista etsiskelin kuumeisesti töitä. Olin valmis lähtemään lähes mihin päin Suomea tahansa, ja työtehtävätkin vaihtelivat laidasta laitaan. Erään urheiluliikkeen hakuprosessiin sisältyi mm. tällainen testi... (ja näitä oli siis monta sivua!!) // Herkkähipiäisenä kalkkilaivan kapteenina myönnän, että minua ei haittaa kun tänä kesänä ei ole ollut järjettömiä helteitä. Kaikki valittavat että takana on säiden kannalta "paska kesä", mutta itse olen keskittynyt niin vahvasti kaikkeen muuhun ettei säät ole pääseet fiilistäni pilaamaan. Silti olen polttanut rintakehäni kesän aikana muutamaan kertaan. // Pitkästä aikaa olen saanut elvytettyä lukuharrastustani loman ansiosta. Listallani on ollut kesällä mm. Harry Potter ja viisasten kivi, FIGHT BACK - toinen mahdollisuus sekä Helvetinviikko.


Olemme päässeet tarinassa kohtaan "JUHANNUS" ja "NUMMIROCK". Siitähän voisi kirjoittaa vaikka kokonaisen postaussarjan, oma teksti jokaiselle päivälle, mutta en viitsi, kun eihän se tunnu teistä samalta kuin minusta. Tärkeimpiä ja henkilökohtaisimpia asioita ei vain voi jakaa muiden kanssa tuosta noin vain. Jos kuitenkin haluat päästä oikeaan fiilikseen seuraavaa kappaletta lukiessasi, laita taustalle soimaan Karkkipäivän kappale NUORISOPAPPI.  Kerrotaan nyt sitten kuitenkin muutamalla sanalla: 


Ensimmäisenä iltana jaoinkin omassa Facebook-profiilissani tilapäivityksen: "En sano muuta ku että ihana ko ei oo tämän enempää satanu." Tänä vuonna juhannus oli jotenkin erityisen kylmä, ja ensimmäisen teltassa nukutun yön jälkeen olin valmis luovuttamaan ja lähtemään kotiin. // Onneksi en kuitenkaan luovuttanut, sillä jälleen kerran viikonloppu piti sisällään paljon mahtavia keikkoja, naurua, hauskanpitoa, valvomista, elämänviisauksia ja uusia ystäviä. // Aikaisempina vuosina olemme olleet Nummessa kahdestaan Minskin kanssa, tänä vuonna jengiin liittyi myös Mirkau. Nämä naiset ovat rautaa! // Uusia bändituttavuuksia tänä vuonna olivat mm. Ensiferum, DevilDriver sekä Nicole. Lisäksi puhuivat että joku Jinjer oli kuulema aika hyvä, itse kylläkin missasin keikan... Pääesiintyjänä ollut Insomnium vei mun sydämen, ja vannoutuneena iki-Rammstein-fanina joudun sanomaan että lempparibändi meni nyt kyllä vaihtoon. Juhannuksen jälkeen sain tiedon opiskelupaikasta, ja sitä myötä järkyttävän itku-nauru-hepuliraivarin. En muista koskaan aikaisemmin rehellisesti itkeneeni onnesta, mutta nyt sekin on koettu. Oikein vieläkin kouraisee sydämestä, kun muistelen tuota iltaa jona avasin hyväksymiskirjeen. // Osallistuin jälleen Haapavesi folkeille niin talkoolaisena kuin festarivieraanakin, vaikka kovasti yritin jättää koko tapahtuman väliin. Turha kai enää jatkossa hangoitella vastaan, kun mittariin tuli 7. tai 8. vuosi talkoolaisena? Festareiden etkot vietin tuollaisen karvakaverin kanssa. // Myös luonnossa on tullut hiimailtua tänä kesänä, vaikka paljon vähemmän kuin olisin halunnut. // Hiustenhoidossa olen tänä kesänä laistanut toden teolla - mikä on toisaalta hyväkin juttu, eivätpähän kutrit kärähdä hiustenkuivainten ja suoristusrautojen kuumuudessa.


Heinäkuun alussa matkustin Kuopioon katsomaan tulevaa kämppistäni Miau-kissaa, sekä meidän yhteistä, tulevaa kotiamme. // Lukulistalleni lisään tässä vaiheessa myös kirjan Yksi meistä - kertomus Norjasta, joka piti ahmia loppuun Kuopiossa ollessani. Kirja alkoi melko kankeasti (aloitin sen siis jo ennen juhannusta), mutta loppua kohti en meinannut malttaa lopettaa ollenkaan. Niinpä luin sitä aamu viiteen vielä baarista kotiutumisen jälkeenkin.. // Kuopio yllättää mut kerta toisensa jälkeen; ihmiset, yllättävät livekeikat, ruoka, luonto... // ... ja tuo taustalla näkyvä punapää, joka tulee olemaan mun tärkein tukipilari loppuvuoden ajan. Sitten lupaan ryhdistäytyä ja itsenäistyä!


Heinäkuun puolivälin tienoilla taas matkustin Vantaalle. Siellä mulla oli yökaverina jos minkä näköistä karvakamua, tässä esimerkkinä Kisu ja hänen mielipiteensä valokuvatuksi tulemisesta. // Kun ystävien kanssa vietetään lomaa ja viikonloppua, asiaan kuuluu tietysti hyvin syöminen. Minskin kanssa teimme sitruuna-lime-valkosuklaajuustokakun tätä ohjetta mukaillen, ja vuo'asta ylijääneen massan käytimme luovasti näin. // ....ja syömisen lisäksi lämpimänä kesäviikonloppuna on tietysti tärkeää pitää huolta myös nesteytyksestä.. // Kävimme ihastelemassa laskeutuvia lentokoneita, ja mun mielestä se oli parempaa kuin mikään teatteriesitys tai päivä Lintsillä. Pienestä sitä ihminen näköjään tulee onnelliseksi!


Heinäkuun vikana viikonloppuna oli vuorossa Qstock-festarit Oulussa. Pienten vaikeuksien kautta sain itseni onneksi teleportattua pääkallopaikalle, enkä auringonpaisteesta huolimatta edes käräyttänyt nahkaani! // Pääsin myös fanikuvaan "somejulkkis" Markus Kuotesahon kanssa. Mahtava persoona! // Haloo Helsingin keikka oli yksi suosikeistani Qstockissa. Haaveilin koko kesän että heitä olisi mukava päästä katsomaan, ja noin vain näköjään sekin toive toteutui... Pitäisi kai laittaa lotto vetämään. // Uskokaa tai älkää, mutta tässä ollaan minä ja teiniaikojen suurin idolini Marilyn Manson SAMASSA KUVASSA! 


Ei vähäisimpänä, mutta LUOJAN KIITOS viimeisenä festarina tänä kesänä, osallistuin viime viikonloppuna Tampereen Viikinsaaressa järjestettyyn SaariHelvettiin 5.8.2017. Onneksi itse pääpäivänä ei satanut lainkaan vettä, vaikka koko viikko kuumoteltiin säätiedotteita pahimman pelossa. // Viikinsaari oli tosi kaunis paikka vaikka edellispäivän sadekuurot olivat muuttaneetkin joka paikan mutavelliksi. Silti hätä keinot keksii, ja askartelimme itsellemme makuualustan kertakäyttösadetakista. Siinä oli hyvä ottaa vähän lepiä. // Joskus vesipiste saattaa olla hukassa, ja silloin sitä joutuu etsimään asiaankuuluvan varustuksen avustamana... // Turmion Kätilöiden Vihko-kappaleen aikana tirautin muutaman kyyneleen. Johtuiko itku sitten kappaleen koskettavista sanoista, vallitsevasta laskuhumalasta, sielun tuskasta, kauniista muistoista vai siitä helpotuksesta, että festarikesä on viimein ohi, en ota kantaa. Haluan kuitenkin tähän loppuun sanoa:


KIITOS 
teille kaikille jotka olitte menossa mukana tänä kesänä. Kiitos seurasta, nauruista, hetkistä. Tämä on totisesti ollut mun elämäni hienoin kesä! Olen tehnyt juuri niitä asioita joista pidän, ollut rakkaimpien ihmisten ympäröimänä, matkustanut, kokenut uusia asioita, tehnyt ja kerännyt muistoja, saanut uusia ystäviä, väsyttänyt itseni, levännyt, kerännyt voimia tulevaan syksyyn. Itkenyt, nauranut, ottanut aikaa itselleni. Kiitos teille, että teitte tuon kaiken mahdolliseksi!

2 kommenttia:

  1. Touhukas kesä ja paljon festareita, wau! Tsemppiä opintojen aloitukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kovin montaa viikonloppua tullut oltua kotona... Nyt kelpaa rauhoittua opintojen pariin :D

      Poista