perjantai 14. lokakuuta 2016

Kasvistenvihaajan suosikkikastike

Kirjoitan tätä tekstiä torstain ja perjantain välisenä yönä, kun olisi pitänyt nukkua jo hyvän aikaa mutta uni ei tule. Juuri äsken meinasin kertoa salihehkutustekstiini kuinka olen onnistunut skippaamaan päiväunet tällä viikolla joka päivä, mutta näköjään nyt mun kroppa ja aivot ovat päättäneet että samahan se on alkaa skippailemaan sitten myös yöunia. Ei kivaa. No, mikäs sen mukavampaa ajanvietettä öisille tunneille kun kirjoittaa loppuun keskeneräisiä tai mielessä pyörineitä blogitekstejä. Seuraavaksi aion siis jakaa teille erään mainion ruokaohjeen jota olen jo pari kertaa testannut ja hyväksi todennut. 


Kuulin eräillä muoviastiakutsuilla hyvän vinkin; miehet ja lapset saa syömään kasviksia, jos he eivät tiedä niitä syövänsä. Niinpä päätin testata vinkkiä, ja ilokseni voin todeta että ainakin tämän ruuan kohdalla onnistuin paremmin kuin täydellisesti. Keittiössä tykkään kokeilla uusia juttuja, mutta toisaalta haluan saada nopeasti valmista, sillä minulla ei ole aikaa haudutella patoja tuntitolkulla. Niinpä tämän ohjeen ruoka on sellainen "puoli-eines", eli kastikkeen pohja syntyy valmiista purkkitomaattikastikkeesta, mutta täydellisen loppusilauksen ja uniikin makunsa se saa omilla pikku lisäyksillä. 

Kaikenlaiset tomaattikastikkeet sopivat yhtä hyvin. Toinen tykkää tulisemmasta, toiselle pitää olla mietoa kuin maito.  Joku haluaa kikkailla tuoreilla yrteillä, joku taas tahtoo että mausteetkin ovat kastikkeessa valmiina. Kaikki käy, mutta itse olen käyttänyt Lidlin Combino NAPOLI-tomaattikastiketta.



Miesten ja lasten jekutuskastikkeeseen tarvitset lisäksi: 


  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 punasipulin
  • 1 porkkanan
  • 5 - 15 cm kesäkurpitsaa
  • valkosipulia
  • mustapippuria ja muita mausteita

Ja ihan näin vinkkinä heti alkuun; kuori porkkana ja raasta se sekä kesäkurpitsa ENNEN kuin alat ruskistamaan jauhelihaa.  Myös sipuli kannattaa pilkkoa ennen kuin paistinpannua ottaa edes esille. Ihan vaan vinkkinä kaikille niille toheloille jotka ovat olevinaan yhtä fiksuja kuin minä että "kyllä mä nämä hommat hoidan siinä SAMALLA". On hirveen kiva syöttää kenellekkään ruokaa jossa oleva jauheliha muistuttaa mustaksi kärähtänyttä korppujauhoa. 

Eli siinähän taisin jo paljastaa niksin kuinka piilottaa kasvikset kastikkeen sekaan; raasta ne mahdollisimman pieneksi ja sekoita tomaattikastikkeen joukkoon. Ainakin meillä meni ihan täydestä! 



Lyhykäisyydessään kirjoitan ohjeen vielä tähän;

  • Kuori porkkana
  • Raasta porkkana ja kesäkurpitsa
  • Pilko sibali ja kuullota se pannulla
  • Skippaa pannulle myös jauheliha ja käristä se sopivaksi
  • Lisää kasvisraaste sekä tomaattikastike lihan sekaan
  • Hänmennä
  • Mausta valkosipulilla, mustapippurilla ja aimo annoksella srirachaa
  • Anna kuplahdella pannulla 5-10 min
  •  Nautiskele ilmeistä kun kerrot mitä kastike pitää sisällään 

Lisukkeeksi voit keittää spagettia, makaronia tai perunoita ihan oman maun mukaan. Minä kokeilin uunissa paahdettua kukkakaalta joka oli oikein hyvää sekin. Tässäpä ohje myös siihen, vaikka en saanutkaan kasviksia vihaavaa miestäni sitä maistamaan; 

  • Pese kukkaskaali
  • Leikkaa siitä pystysuunnassa noin 1,5 cm paksuisia siivuja
  • Sivele siivujen pinnalle kevyesti öljyä
  • Ripottele päälle suolaa ja halutessasi pippuria
  • Paista uunissa noin 225 asteessa  niin kauan että kukkakaalisiivut saavat kauniin värin





Nam! Taidan kohta ryhtyä kirjoittamaan ruokaohjekirjaa kun nämä mun eväät ovat niin uskomattoman maukkaita, kekseliäitä ja ennen kaikkea silmiähivelevän kauniita! Vai mitäs sanotte...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti