maanantai 17. lokakuuta 2016

Fangirl_92

Moniko tietää kuka on Pekka Hyysalo? Kuka seuraa hänen somekanaviaan? Onko joku peräti lukenut Pekan kirjan FightBack - Toinen mahdollisuus? Entä katsoitteko hänen uunituoreen elokuvansa New Run, kun se näkyi viime viikolla Docventures-dokkarina TV2:lta?


Mun oli tarkoitus kirjoittaa tästä aiheesta jo tuolloin viime keskiviikkona kun elokuva  näytettiin telkkarissa. Harvoin katselen televisiota, mutta jostain syystä satuin tuolloin istumaan sohvalla kun Riku Rantala ja Tunna Milonoff kertoivat elokuvalle pohjustuksen. Se oli jo itsessään niin vakuuttava ja tunteita nostattava että päätin jäädä sohvalle ja katsoa dokumentin, vaikka nukkumaanmeno venähtäisikin sen takia.


"Kaiken muun voi ihminen joutua menettämään, mutta toivoa ei.""Vaan auttaako se valitus? On nimitttäin niitäkin jotka menettävät kaiken mutta pystyvät silti näkemään kohtalonsa mahdollisuutena. Haaveiden raunioille rakennetaankin uudet unelmat. Sitä on tahdonvoima. Maailma tarvitsee valontuojia... Ja tämän illan elokuva kertoo yhdestä sellaisesta."

Elokuvasta ja sen aiheuttamista fiiliksistä kertominen jäi yksinkertaisesti sen takia etten tunnemyrskyissäni olisi saanut kovin järkevää tekstiä aikaiseksi. En tiedä onnistuuko se nytkään, mutta yritetään.


Olen klikannut fightbackpekka- profiilin kohdalla "seuraa"- nappulaa, mutta en ole tutustunut hänen tarinaansa aiemmin sen kummemmin. Tiesin että hän on ollut vakavassa lasketteluonnettomuudessa joitain vuosia sitten, ja kuntoutunut uskomattoman hyvin aivovamman vakavuuten nähden. En silti ole sen kummemmin tutkinut taustoja, etsinyt tietoa tai aktiivisesti seurannut hänen somekanaviaan.


Siksi mun mieli onkin nyt ihan sekaisin tuon keskiviikkoisen elokuvaillan jäljiltä. Koko leffan ajan huokailin syvään; välillä pidättelin liikutuksen kyyneliä, välillä taas halusin itkeä onnesta. Reilun tunnin mittaisen elokuvan aikana kävin läpi lähes kaikki tunteet jollaisia ihmislapsi pystyy kokemaan. Löysin itselleni uuden idolin, fanituksen kohteen, motivaattorin, toivon luojan ja hyvän mielen tuojan.


Kuva lainattu Yle Kioskin sivuilta. Katso linkistä myös hauskat faktat Pekasta!Mun verbaaliset kyvyt eivät riitä kuvailemaan sitä miten suuresti ihailen Pekkaa ja hänen sinnikkyyttään. Samanlaista sisua ja positiivisuutta ei varmasti löydy aivan heti, sillä sellainen ei ole meille suomalaisille kovin tavallista. Leffaa katsoessani mulle tuli mieleen termi "uusi Elastinen" ( Elahan valittiin Vuoden  positiivisimmaksi suomalaiseksi v. 2013, ja toki Pekka sai tämän tittelin heti vuonna 2014 ;)  ). En ihmettelisi yhtään jos Pekka olisi keksinyt sanonnan

"Don't say why me, say try me."


Hän vaikuttaa ihmiseltä joka menee vaikka läpi harmaan kiven saavuttaaksen sen mitä haluaa ( vai voiko hänen teot muka osoittaa jotain muuta....? )  Mua harmittaa ihan vietävästi etten käynyt kuuntelemassa Pekan luentoa kun hän vastikään oli täällä Nivalassa. Vannon että jos vastaava tilaisuus tarjoutuu tulevaisuudessa, menen ehdottomasti. Lisäksi Pekan kirja hyppäsi mun "to read"- kirjalistan ykkössijalle. Sen verran fanityttö olen, että FightBack-huppari meni tilaukseen tänään.


En mitenkään halua aivopestä teitä lukijoita. Jokainen fanittaa ketä itse haluaa, mutta kehotan kumminkin jokaista katsomaan elokuvan. Taidanpa itsekin katsoa sen vielä kolmannen kerran. Kerään siitä parhaat sanonnat ja kehystän ne huoneentauluksi seinälleni. Parhaimman tatuoin ikuisesti ihooni.

Koska Pekka, sä annat mulle toivoa! Asiat ei oo koskaan niin huonosti etteikö niistä pääsisi yli tai eteenpäin. Aina on mahdollisuus selviytyä, jos ei vaan anna periksi.

2 kommenttia:

  1. Täällä kans toinen fangirl_95 :D Ei vitsi, mä Oon kans kattonu sen leffan kohta 5 kertaa peräkkäin ja siitä innostuneena tilasin itelleni sen Pekan kirjan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kerro sitten ihmeessä mitä tykkäsit kirjasta! :)

      Poista