maanantai 18. heinäkuuta 2016

Viime viikon kuulumiset + SOMEPAASTO!

Viime viikko kului liikkumisten osalta oikeastaan vain lepäillen. Kova into olisi ollut treenaamaan, mutta en yksinkertaisesti uskaltanut tehdä juuri mitään, ja siitä harmistuneena en saanut itseäni edes sinne salille heiluttelemaan näitä pulkan narujani. Siltikin tuli touhuttua aika paljon kaikenlaista, sillä Nivalassa vietettiin perinteeksi muodostunutta Kapinaviikkoa, ja viikon tapahtumiin tulikin osallistuttua useampana päivänä. Mutta kun kaikkialla ei voi olla yhtä aikaa, paljon jäi vielä kokematta. Onneksi osa Kapinaviikon ohjelmasta on sellaisia, että mukaan pääsee taas ensi vuonna! (Minä epäilen Kapinaviikon saaneen nimensä Nivalan konikapinasta, josta voit lukea lisää täältä, mikäli historia kiinnostaa!)


 


Tiistaina vietettiin äiti-tytär-pikkuveli aikaa. Käytiin ihmettelemässä palo- ja poliisiautoja sekä ambulansseja, syötiin metrilakua, kierrettiin kirpputorit, läträttiin järvivedessä, tutustuttiin paikalliseen pop up-taidenäyttelyyn eikä me lapset edes kiukuteltu yhtään!Keskiviikkona hemmottelin itseäni sekä ulkoisesti että sisäisesti. Aamulla mulla oli aika kosmetologille joka teki ripsiin kestotaivutuksen ja laittoi kulmakarvat ojennukseen. Iltapäivällä appiukko kiikutti kaupasta unelmaleivokset jotka syötiin grillieväiden jälkiruuaksi. Samalla poltin auringossa vatsani ja sääreni, minä se sitten aina onnistun.


Torstaina lähdettiin tyttöjen kanssa viihteelle, koska lomalla humputtelu ei katso aikaa tai paikkaa! Biljardipeli tuli hävittyä mutta harjoitus tekee mestarin. Perjantaina nukuinkin pitkään ja möllöttelin päivän kotona. Illalla lähdettiin ystävien luo iltaa istumaan, ja minä ajelutin poikia pitkin kylää aamuyöhön asti.


Lauantaina ystävät saapuivat oikein Helsingistä asti mua moikkaamaan, ja minä esittelin heille (lähes) kaikki kaupungin nähtävyydet! Käytiin (taas) kirpputorilla, Katvalan museoalueella ja kotieläinpihalla, kiivettiin vesitorniin ja syötiin (taas) herkkuja.

Lauantai-iltana oli tarkoitus pysytellä kotona, mutta jotenkin löysin itseni Tuiskulasta kuuntelemasta raskasta musiikkia tuoppi kädessäni. Vastaisku valtavirralle- tapahtumassa soitti kolme bändiä jotka näin ensi kertaa kuultuna kuulostivat mun korvaan ihan hyviltä.


Tänään meidän oli tarkoitus lähteä äidin ja minimiehen kanssa HopLoppiin seikkailemaan, mutta siirrettiin päivää muutamalla. Tulevalle viikolle on tiedossa taas paljon ohjelmaa, ja tarkoitus olisi myös uskaltautua mahduttamaan mukaan hieman rauhallista liikuntaa.

Mielessä on pyörinyt jo ennen juhannusta pitää pieni tauko, breikki, katko, paasto- miksi nyt ikinä haluaakaan sitä kutsua, puhelimen näpertämisestä, somettamisesta, instasta, facesta ja snäpistä. Jostain syystä tuo tauko on aina lykkääntynyt ja lykkääntynyt ja aina uudelleen löydän itseni sohvalta, sängystä tai pytyltä puhelin kädessä. Kammottavaa.

Tänään päätin että nyt se alkaa. Ainakin viikon mittainen somepaasto, jonka aikana en käytä puhelinta kuin soittamiseen ja tarpeellisten tekstiviestien lähettämiseen. Aion olla niin radikaali että poistan edellämainitut sosiaalisen median sovellukset puhelimestani, jottei kiusaus nousisi liian suureksi. Whatsapp-nimisen viestisovelluksen aion kuitenkin säilyttää, sillä tiedän että moni saattaa yrittää minua sitä kautta tavoitella. Myöskin valokuvien ottamisen puhelimella pidän sallittujen asioiden listalla.

Miksikö sitten mainitsen asiasta täällä? Saatanhan useinkin olla viikon tekemättä yhtään uutta postausta? No koska aion raportoida somepaaston tuloksista myöhemminkin. Mua itseäni ainakin kiinnostaa miten tässä tulee käymään.

Jäänkö täydelliseen uutispimentoon ja tipahdan kärryiltä mitä nyt maailman menoon tulee? Saanko viimein suoritettua kodin suursiivouksen? Paraneeko mun yöunet, tippuuko paino, muutunko hemaisevaksi kaunottareksi jonka itsevarmuus on rautaa? Entäs parisuhde, miten sen käy? Laitetaanko muutaman päivän paastoamisen jälkeen  lusikat jakoon vai alkaako uusi kuherruskuukausi? Entäs ystävät, katkeavatko ystävyyssuhteet kun en vastaa jokaiseen hassuun kuvaan johon minut tägätään Facebookissa?

Vai sorrunko jo ensimmäisenä iltana räpläämään puhelinta esimerkiksi kirjapinojen ja lehtien sijaan? Jääkö juhlamekon lyhentäminen, vetoketjun vaihto Pertin housuihin, ja muut työn alla olevat pikkujutut TAAS vain suunnitelmiksi?

Se jää nähtäväksi, raporttia aiheesta luvassa mahdollisesti siis ensi viikon puolella! ADJÖÖ!

2 kommenttia:

  1. Kaiveleppa ystäväiseni BC:n ohjeet ja tee viikon verran kunnon venyttelyt etenkin alakropalle!!! Ja ihan tunnollisesti ja kunnollisesti! (löysin nimittäin vahingossa nää sivut) t.maikka

    VastaaPoista
  2. Hitto sä näytät hyvälle <3 Somepaasto kuulostaa ihan mahtavalle, mäkin alan sille, heti, kun saan pari proggista pois alta, niihin tarvitaan somea :D

    VastaaPoista