maanantai 4. heinäkuuta 2016

Minun sydämeni palaa!


Lauantaina tapahtui sitten se, mitä oon koko elämäni odottanut. Suurin haave muuttui todeksi, kun näin lempibändini viimein livenä! Liput Provinssin lauantai-päivälle ostin jo keväällä, ja huippumahtava enoni lupasi että saamme yöpyä hänen luonaan kivenheiton päässä Seinäjoelta. Lisäksi mahtava-Arska lupautui kuljettamaan meidät edestakaisin, joten minäkin saatoin nauttia muutaman purkillisen jännityksenpoistajaa, wohoo!! 

Sää oli koko lauantain hyvin epävakainen. Lämpömittari näytti päivällä lähes 30 celsiusastetta, mutta tummat pilvet kiersivät jatkuvasti ympärillä. Otettiin varmuuden vuoksi kertakäyttösadetakit mukaan alueelle. Juuri ennen kuin Rammstein aloitti, ripsautti vettä juuri sen verran että avattiin toinen sadetakki ja värjöteltiin sen alla hetki. Suuremmilta kuuroilta vältyttiin - täydellistä!
Vaikka alueella olikin uutisoinnin mukaan 31 000 ihmistä, oleskelu sujui yllättävän kivuttomasti. Tietysti vessaan joutui jonottamaan, paitakojulla joutui jonottamaan ja juomiaan joutui jonottamaan, mutta joka ei sellaista ymmärrä, jääköön festareilta kotiin. Kavereita tuolta väenpaljoudesta oli hieman vaikeampaa löytää, mutta ei sekään mahdotonta! Nappaa kuva jostain maamerkistä, ja kaveri yrittää suunnistaa kuvan perusteella samaan paikkaan... Helppoa kuin mikä!


Jukka lupasi että tämän habakuvan saa ladata blogiin!Homofobikoille tiedoksi - voitte nyt alkaa boikotoimaan myös Provinssia!

Vaikka ennen keikan alkua pyydettiin olla kuvaamatta esitystä, aika moni heilui pitkäänkin kännyköiden kanssa ottamassa videoita. Itse räpsin valokuvia sen minkä kerkesin, vaikka kovin moni kuva ei ollutkaan onnistunut. Muutama lyhyt videoklippi tuli otettua fiilistelytarkoituksiin, mutta en kyllä ymmärrä miksi pitää tulla keikalle pelkästään ottamaan videoita...?Ennen ei ole tullut festareilla ostettua anniskelualueen viinejä, mutta tällaisen suuren juhlapäivän kunniaksi tein poikkeuksen. Radio Boca ei onneksi tuottanut pettymystä! Ehdimme tyhjentää pullon sopivasti ennen esityksen alkua, jolloin siirryimme pois anniskelualueelta, lähemmäs lavaa.

Valitettavasti kovin lähelle ei päässyt, ja mun keikka meni suurimmaksi osaksi screeniltä seuraten. Muuta en voi sanoa kuin että OLIHAN SE HYVÄ. Ei sitä voi oikein sanoin kuvailla. Bändi soitti todella hyvin, eikä tullut yhtään sellainen olo että "onpa nää surkeita livenä, levyllä kuulostaa paljon paremmalta".Mun henki meinaa salpautua vieläkin kun vain ajattelen koko juttua. Nytkö se on tosiaan jo ohi? Esitys kesti ilmeisesti yli tunnin (ainakin tämän YleX:n uutisen mukaan) mutta minä olisin voinut jatkaa kuuntelemista vaikka loputtomiin. Bändi aloitti keikan uudella Ramm4-kappaleellaan joka on koottu muiden kappaleiden nimistä. Mukana oli lähes kaikki hitit ja yleiso huusi mukana sen minkä jaksoi. Tarkemman settilistan näkee tästä.Taidokasta pyro-showta ei oltu Provinssin keikallakaan unohdettu, ja esityksessä nähtiin niin raketteja kuin liekkejä ja räjähdyksiäkin. Teatteriakin esityksestä löytyi, kun Lindemann ohjasi kosketinsoittaja Lorenzin talutushihnan avulla johonkin arkun tapaiseen. Siellä tämä vaihtoi vaatteensa bling-bling-pukuun ja siirtyi takaisin kosketinsoittimen eteen - kävelemään juoksumatolle. En muistanut tarkistaa oliko juoksumatto päällä koko keikan ajan. En tiedä voisinko vielä jotenkin hehkuttaa konserttia? Ei siihen kyllä taida löytyä sanoja. Arvosana 5/5.Jos Rammsteinin keikalle pääseminen oli mun suurin haave, niin nyt olisi kai aika etsiä uusi "suurin haave". Mikähän se voisi olla...?4 kommenttia:

  1. Olin myös Rammsteinin keikalla, lavan toisessa reunassa. Huippu keikka! Ajattelin, jos törmään sinuun, tuun esittäytymään, mutta eipä tuolla ihmispaljoudessa paljoa tuttuja naamoja nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Festarit on ihan mahtavia <3 Provinssi on vain Tuskan kanssa päällekkäin niin ei oikein voi sinne koskaan mennä, Tuska vie omassa kategoriassani voiton :D

    VastaaPoista
  3. ihan meni iho kananlihalle! olen niin kateellinen<3

    VastaaPoista