tiistai 17. toukokuuta 2016

Parraat lenkkibiisit AT THE MOMENT.

To write- lista vaan kasvaa kasvamistaan eikä mulla ole aikaa kuroa sitä kiinni. Aika moni varmaan tietää sen tunteen kun joku asia painaa ja sitten se tuntuu vain kasvavan ja kasvavan eikä sille pysty sitten enää tekemään oikein mitään. Nyt on ollut näiden tekstien kanssa sellainen fiilis ettei oikein saa mistään sitä hyvää fiilistä aloittaa, joten helposti kirjoittelee vain jostain jonninjoutavista energiajuomista aikansa kuluksi.
Ehkä tuon kirjoita näistä- listan lyhentämisen voisi aloittaa siitä helpoimmasta, eli toisen listan tekemisestä. Uhkailin nimittäin tuossa jokunen aika sitten kertovani biiseistä jotka kolahtaa just nyt lenkkeillessä. Vajaa vuosi sitten tein edellisen listan ja siellä kerroinkin että on harvinaista jos minut näkee treenaamassa ilman musiikkia. 
Jumpissa nyt soi aina joku ohjaajan valitsema biisilista. Lenkillä kuljen napit korvissa ja ostinpa taannoin itselleni mukana kulkevan bluetooth-kaiuttimen nyt tauolla olevaa saliharrastusta varten. Hommasta ei vain yksinkertaisesti tule yhtään mitään ilman musiikkia.
Musiikkiaddiktina olen myös huomannut että hyvät kappaleet ovat harvassa. Listarenkutuksista muhun uppoaa vain noin 5%. Turhaa on myös yrittää kysyä kavereilta biisisuosituksia, sillä harvoin yksikään niistä kolahtaa vaikka joku sattuisi ihan hyvä muuten olemaankin. Myöskään ne kipaleet joita yleensä iste kuuntelee vaikka autolla ajaessa, illanistujaisissa tai ihan muuten vain, eivät aina toimi treeneissä. Treenibiisit ovat niitä jotka pitää vain itse löytää, ja  usein ne löytyvät juuri silloin kun vähiten niitä etsii. Omalla kohdallani ne eivät usein myöskään edusta sitä genreä jota normaalisti kuuntelen.
Mun uusi suosikkijuttu on Spotifyn Viikon suositukset- lista joka ehdottaa joka maanantai 30 kappaletta jotka valikoituvat sen perusteella minkä tyylistä musiikkia kuuntelee. Suurin osa noistakin ehdotuksista on täyttä paskaa (mainittakoon menneistä suosituksista mm. Matti Nykänen, Bat ja Ryyd sekä lukemattomat never heard- suomiräppiheebot).  Silloin tällöin listalle sattuu myös muutama todellinen helmi jotka poimin talteen myöhempää testausta varten.
Jos sattuu olemaan samanlainen perfektionisti kuin minä, saattaapa olla että joku kappale ei tunnukaan hyvältä kun sitä pääsee testaamaan käytännössä. Omalla kotisohvalla tai autoradiosta kuultuna saattaa tuntua että "hei täähän on hyvä" mutta lenkillä se vain latistaa tunnelman.
Mulla soi tällä hetkellä repeatilla Spotifyssa lite2016-lista jota pyöritän satunnaistoistolla. Siltikään kaikki noista noin 50 kappaleesta ei saa multa tykkäyksiä. Ne on jossain vaiheessa lisätty listalle testiksi mutta en ole jaksanut niitä kuitenkaan poistaa huomattuani ne kelvottomiksi.

Tässä kuitenkin maininnan arvoisia kappaleita jotka olen kohta luukuttanut loppuun:

1. Seinabo Sey - Hard time (Kretsen remix)
Tämä tuli vastaan jokin aika sitten eräissä kotibileissä. Nimenomaan tämä remix-versio, sillä alkuperäinenhän on kuunneltu kyllästymiseen asti jo aikoja sitten. Aivan älyttömän kova ralli joka saa hyvälle tuulelle välittömästi. Kuuntele vaikka.

2. Redrama - Now
Tämä on yksi harvoista joka löytyi juurikin sieltä viikon suositukset- listalta. Biisissä on sellainen tunnelma että koko ajan on pakko pistää töppöstä toisen eteen rivakammin tai muuten jää ehkä jostain paitsi...?

3. Turmion Kätilöt - Hyvissä höyryissä
Kappaleen nimikin jo kertoo että tätä pitää kuunnella treenatessa.

4. Elastinen feat. Sami Hedberg - Täytyy jaksaa
Elan ja Samin yhteisbiisi tuli kulutettua loppuun jo sen ilmestymistä seuraavana päivänä, mutta pienen tauon jälkeen toimii varmasti taas 100-0. Sanoista on helppo hakea motivaatiota itselle jos se nyt joskus sattuu olemaan vähän hukassa...

5. Negatiiviset Nuoret - Mä oon niin ruma
Kamalat sanat, hyvä energia. Ei kai tarkoitettu tosikoille.

6. W.A.S.P. - Crazy
Tämä on soinut meidän autossa jo vuosia mutta vasta hetki sitten tajusin että mikseipä tätä kuuntelisi vaikka juoksulenkilläkin...?

7. Raised Fist - Man & Earth
Loistava kiukuttelubiisi, sopii niin raivolenkille kuin ihan tavallisellekin..

8.  Leo Morachhioli feat. Rob Lundgren - Eye of the tiger (metal cover)
Jos tykkää niistä legendaarisista motivaation nostatus kappaleista, mutta on jo kyllästynyt alkuperäisiin niin tästä on hyvä aloittaa uusien fiilistely. Toimii, ainakin täällä! Jos tykkäät niin kuuntele myös muita Morachhiolin covereita, sieltä saattaa löytyä yllättäjiä!
2 kommenttia:

 1. En tajua, miksi Spotify ehdottaa mullekin aina jotain nevari suomiräppibiisejä? En edes kuuntele suomiräppiä :D

  Mun tän hetken top 10- lista on:

  1. Turmion Kätilöt - Lepositeet
  2. Turmion Kätilöt - Pyhä maa
  3. Omnium Gatherum - Skyline
  4. Kotiteollisuus - Vieraan sanomaa
  5. Impaled Nazarene - The lost art of goat sacrifing
  6. Swallow The Sun - Hate, Lead the way
  7. Arch Enemy - No Gods, No Masters
  8. Mokoma - Haudan takaa
  9. 2 times Terror - Vielä joskus
  10. In Flames -Delight and Angers

  Perussettiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, meilläpä näyttäs olevan aika samanlainen musiikkimaku ! :)

   Poista