perjantai 13. toukokuuta 2016

Paras taco-soossi IKINÄ!
Onnistuin vahingossa eilen luomaan mestariteoksen, palan taivasta tai mitä muita ylistäviä adjektiivejä niitä nyt onkaan olemassa! Oikeastihan sen valmistusaineet ovat maailman yksinkertaisimmat ja löytyvät helposti melkein jokaisen kaapista, mutta ajattelin silti jakaa ohjeen kaikkien ihmeteltäväksi. Tai muistanpahan ainakin itse tulevaisuudessa vanhoja tekstejä lueskellessani että joskus se minäkin näköjään onnistun!!
Kysehän on siis otsikon mukaisesti taco- tai tortilla-täytteestä. Toissapäivänä kaupasta sattui mukaan ruis-tortilloja joista innostuin sitten ihan totaalisesti. En enää jaksa vetää ruokavaliota ihan 100% täysillä, vaan sallin tällaisia sovellutuksia että terveellisempi linja jatkuisi myös varsinaisen dieetin päätyttyä. Siispä tortillaa ruisleivän sijaan, ja ei haittaa yhtään!!
Tuon kammottavan näköisen mutta taivaallisen makuisen mössön salaiset ingredientsit tulevat siis tässä:
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 3 punasipulia
  • 6 tomaattia
  • valkosipulia oman maun mukaan
  • 1/2 paprikaa
  • mustapippuria
  • kuivattua basilikaa
Jauhelihan olin ruskistanut jo edellisenä päivänä ja maustanut sen taco-mausteella sekä valkosibalilla. Halutessaan voi tehdä niin tai ruskistaa jiilihan erikseen. Tämän soossin tekemisen aloitin kuitenkin kuullottamalla pilkottua sipulia tipassa oliiviöljyä. Sitten lisäsin kuutioidut tomaatit ja paprikan sekä jauhelihan. Lopuksi lisäsin vielä mausteita oman maun mukaan. Keittelin mössöä niin kauan että tomaateista tullut ylimääräinen neste oli haihtunut pois.
Kastikkeesta tuli aivan makuhermot räjäyttävän hyvää. Sanat ei vaan riitä ylistämään. Ei muuta kuin lätyn päälle salaatin, kurkun ja fetajuuston (3%) kanssa. Aivan täydellistä roskaruokaa joka on kuitenkin niin pirun terveellistä, sillä kaikki ainekset ovat sallittujen luettelossa tällä dieetillä. Oh my god, syön vaan tätä seuraavat kolme kuukautta!!


1 kommentti: