torstai 19. toukokuuta 2016

HELLO (summer), is it me you lookin for...?

Hyvä näin harmaana päivänä kirjata ylös vähän kesäsuunnitelmia, siihen ihmeelliseen, nopeasti ohi kiitävään vuodenaikaan kun ei ole enää pitkä ponnistus. Viime kesänhän vietin kokonaan onnellisesti lomaillen, sillä koulujen loma-aikoina koulunkäynninohjaajatkaan eivät yleensä ole töissä. Tulevana kesänä tilanne on tällä kertaa hieman toinen, ja kesäkuu hujahtaa töissä milloin mitäkin hommaa hoidellen. En oikein itsekään vielä tiedä minkälainen tuosta kesäkuusta muodostuu, mutta mukava varmasti, sen tiedän jo nyt!
Paljon puhutaan siitä ettei saisi elää "sitkun"- elämää vaan CARPPE f*cking DIEM, ja nauttia joka hetkestä. Väkisinkinhän sitä tekee suunnitelmia, sillä muuten mulla jäisi ainakin moni asia tekemättä. Kesän päätteeksi huomaisin että hups, sitä on tullut sitten loikoiltua kotona kaikki päivät.
Viime kesäksikin tein listan tulevista tapahtumista ja tekemisistä. Kaikki suunnitelmat toteutuivat ja taisinpa kesän lopussa laskea että kotona tuli vietettyä vain yksi kokonainen viikonloppu, mutten viiletinkin pitkin poikin Suomea milloin missäkin. Onneksi arkisin oli vähän rauhallisempaa, mutta jotenkin onnistuin järjestämään kaikki menot aina viikonlopuiksi...
Kuva täältä
Tulevalle kesälle uskaltauduin tekemään hieman pidemmän listan. Osa suunnitelmista on pieniä arkipäiväisiä tekoja, osa taas isompia, aikaa, rahaa ja suunnitelmallisuutta vaativia projekteja. Viime kesänä tuli tosiaan viiletettyä niin kovasti ympäri Suomen, että tulevana kesänä taidan ottaa vähän rennommin, viettää aikaa maaseudulla ystävien kanssa pienenpienistä asioista nautiskellen.


Ihan ensimmäisinä lomapäivinä heinäkuussa aion nukkua niin pitkään kuin sielu sietää. Ja kun minusta on kyse, saattaapa hyvinkin olla että konkoilen makuuhuoneesta vasta iltapäivällä kolmen aikaan, jos herätyskellon ei anneta osallistua peliin. Mutta se mulle sallittakoon. Sitten ryhdistäydyn ja siirrän kelloni normaaliaikaan. Eikö olisi aika optimaalista jos lomalla nousisi ylös viimeistään kello yhdeksän...?Muuten aionkin valvoa paljon. Suomen kesä on niin taianomainen että enää en aio tuhlata sitä torkkuen. Se, tarkoitanko valvomisella aikaisia aamuherätyksiä vai yömyöhään kukkumista, selvinnee tulevaisuudessa... Ehkäpä hieman molempia.

Suomen kesään kuuluu ehdottomasti grillaaminen. No, koska kesä tulee vietettyä dieetin merkeissä, joudun hieman kyttäilemään mitä suuhuni laitan. Silti en aio kieltäytyä kaikista herkuista ja muutenkin pyrin loihtimaan sallituista aineksista toinen toistaan herkullisempia ruokalajeja. Aion siis syödä hyvin.


Från här.


Vaikka nautiskelenkin kesän aikana ruuasta, aion myös laihtua samalla. Mitenkö se on mahdollista? No siten että liikun ennätyspaljon. Tarkoitus olisi rullaluistella, pyöräillä ja lenkkeillä enemmän kuin monena edelliskesänä. Lisäksi haaveilen uivani paljon järvissä ja suunnitteilla olisi myös SUP-lautailun kokeileminen. Tarkoitus olisi myös virallistaa harrastus jota olen itse seuraillut pitkään vain sivusta; geokätköily. Lähimaastoihin on piilotettu useita kätköjä, naapurikuntiin sitäkin enemmän. Lisäksi muualla Suomessa matkaillessa on helppo tutustua historiaan kätköjä etsimällä.


Geokätköillessä on  hyvä täydentää pakastinta samalla. Loppukesästä aion poimia ja pakastaa marjoja hullun lailla.  Talven aikana on kulunut niin paljon mustikoita että anopinkin pakastin on varmaan kohta tyhjä, enkä halua edes laskea paljonko pakastemansikoihin on uponnut rahaa. Elokuu tulee siis todennäköisesti vietettyä marjapusikoissa kykkien. Ei paha.

Kaiken kaikkiaan aion siis ulkoilla melko paljon ja nauttia elämästä.  Mutta entäs ne suuremmat suunnitelmat sitten?


Nyt Liten myötä tulee varmaan taas osallistuttua useampiinkin ryhmätreeneihin milloin missäkin. 11.6. olisi Tampereella oikein suuret kimpparääkit, harkitsen vielä menemistä. Ei sillä ettenkö uskaltaisi tai etteikö huvittaisi, mutta kyytihommat täältä Pohojos-Pohojanmaalta ovat aina vähän ongelmallisia. En viitsisi maksaa kuuttakymppiä matkustamisesta yhden päivän takia... Asia on kuitenkin työn alla!

NUMMIROCK. Ensimmäinen suuri juttu tämän kesän suunnitelmissa. Festari on pakko ottaa uusiksi tänä kesänä, sillä viime vuonna oli niin upea meno kaatosateesta huolimatta. Tänä vuonna mun kesä taitaa kunnolla vasta alkaa tuolloin juhannuksena, sillä jussin jälkeen käyn enää muutaman päivän töissä ja jään lomailemaan.

Tämän varastin TÄÄLTÄ.


Viikon kuluttua juhannuksesta onkin jo Provinssi. Ja siellä esiintyjänä Rammstein. Ja minä siellä katsomassa sitä.... Mun hengitys salpautuu ja alkaa itkettää kun ajattelenkin koko asiaa. Tämä on se koko kesän kohokohta, tai oikeastaan varmaan mun elämän kohokohta. Siis voitteko kuvitella, mun suurimmasta unelmasta on tulossa totta, VIIMEINKIN!!??!? Yöpaikan sain jo itselleni järjestettyä, enää mietityttää kyyti... Niin, ja varmaan se pääsylippukin kannattaisi ostaa? No, ehtiihän tuota...

Kuva PÖLLITTY täältä.


Heinäkuussa olisi tarkoitus käydä ainakin pääkaupunkiseudulla, Savossa, ehkäpä Jyväskylässä ja haaveilenpa minä käyväni myöskin Rovaniemellä. Aika tiivis setti tulee jos neljässä viikossa meinaa kiertää koko Suomen, mutta ei se kai ole mahdottomuus.


Stressata en silti aio, kunhan nyt ei tosiaan kävisi niin että huomaan elokuussa maanneeni koko loman pitkällään ja syöneeni (taas) hieman liikaa jäätelöä....

Minkälaisia lomasuunnitelmia muilla on? Vai onko edes lomaa?

2 kommenttia:

  1. Helkutta, mulla on loman viimeinen päivä käsillä, mutta silti summer bucket list pitäisi tehdä ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä vaikuttaa kesän suunnitelmat! Minullakin on tiedossa useampi noista: tahdon laihtua, syödä hyvin, pitää hauskaa ja liikkua syömäni herkut vyötäröltä pois! :-)

    P.S Hei, ennen yliopistoa minäkin toimin koulunkäynnin ohjaajana ja mullakin on se koulutus! :-)

    VastaaPoista