perjantai 15. huhtikuuta 2016

#FITNESSpaskaa 1 v. !

Tajusin alkuviikolla että #FITNESSpaskaa-blogin perustamisesta tulee tällä viikolla (itseasiassa EILEN) kuluneeksi tasan vuosi. Matkan varrelle on mahtunut vaikka mitä, ja lukijamäärät ovat pikkuhiljaa kasvaneet nykyisiin mittoihinsa. Vaikka te ette sitä tiedä, blogissani vierailee päivittäin noin sata lukijaa.

Blogin  ensimmäinen banneri


Kaikkien aikojen suosituin teksti on ollut "Muutoskuvat + mitat Fitfarmin kuuden viikon superdieetiltä". Muita suosittuja tekstejä ovat olleet "Cooperin testi 12 minuutissa!" ja "Mulla on ollut super-keskiviikko!"


Muutoskuva marras-joulukuun superdieetiltä. Eniten blogiini saavutaan ilmeisesti Facebook-linkkien kautta, toiseksi eniten Googlen avulla. Luonnollisesti eniten lukijoita on Suomesta, mutta kärkikolmikkoon lukeutuu toisena Yhdysvallat ja kolmantena Espanja. Että HOLA HOMBRE vaan sinnekin!

Mikäli et ole ollut mukana ihan blogin alkutaipaleelta saakka, saattaisi olla hyvä lukaista vaikkapa "Miksi Heidi, MIKSI..?!" tai "Minä kautta aikojen" joissa valotan syitä blogin aloittamiselle, sekä kerron taustoja itsestäni ja historiastani. Oma suosikkitekstini on ehdottomasti "Tatuoidut ihmiset ovat huumeidenkäyttäjiä, eivät saa ikinä töitä ja joutuvat helvettiin". Sitä lueskellessa ja kuvia katsoessa kutkuttaa mahanpohjaa ihan samalla lailla kuin tuolloin vuosi sittenkin.

 En osaa sanoa olenko kehittynyt kirjoittajana yhtään mitenkään tässä vuoden aikana, mutta kirjoitustahti on ainakin hidastunut, tai oikeastaan muuttunut maltillisemmaksi. Tekstissä "Mitä se sun fitnesshomma oikein meinaa?" selviää että miksei tässä blogissa sitten olekaan sitä fitnestä, vaikka nimi niin lupaakin. Vaikka vaa'an mukaan en olekaan kiloissa laihtunut juuri ollenkaan sitten vuoden takaisista lukemista, on fiilikset täysin erit kuin silloin. Olo on ainakin 10 kiloa keveämpi ja on mahtavaa kun energiaa riittää (paitsi tietysti juuri nyt). Eli jotain kehitystä on kuitenkin tapahtunut, tai sitten minusta vain tuntuu siltä.


Tässä vuoden aikana on tullut testailtua paljon erilaisia lajeja. Ratsastuksesta zombie-juoksuun, uinnista kehonpainotreenin kautta nyrkkeilyyn. Rullaluistelua, juoksemista, pyöräilemistä. Kuntosalia, kotitreeniä ja vaikka mitä. Enkä minä oikeastaan voi päättää vain yhtä tai kahta lempilajiani, vaan nautin oikeasti siitä kun saan kokeilla uusia juttuja ja tehdä vaihtelevasti erilaisia asioita. Yksi on silti vielä kokeilematta: Tough Viking- estejuoksukilpailu, johon haaveilen osallistuvani lähivuosina.
Vuoden aikana olen järjestänyt blogissa kaksi pienimuotoista arvontaa, ihan vain lukijoiden muistamiseksi. Ensimmäisessä palkintona oli sydänheijastin ja huulirasva (wow, mahtavaa!), toisessa hajuvesiputeli. Palkinnot ovat olleet joko itse hankkimiani tai jostain "kaupantekijäisiksi" saatuja. Vaikka usein vitsailenkin sponsorointi-sopimuksista ja muista blogimaailmalle tyypillisistä jutuista, en ole silti ehkä itse valmis lähtemään moiseen mukaan. Kirjoittelu on mulle kuitenkin harrastus, ja haluan sen sellaisena pitää jatkossakin. Mielestäni ei ole oikein kehua tuotetta joka on omasta mielestä todellisuudessa täysi p*ska, vain siksi että saa itselleen siitä jotain provikkaa.


TIETYSTI jos joku laihdutusleikkausfirma, jumppavaate-firma tai muu vastaava mulle itselleni hyödyllinen lafka tarjoaa sopimusta niiiiiiiin olen valmis harkitsemaan uudestaan.... Myös  vuoden ilmaiset vihannekset, oma henkilökohtainen personal treinör tai kausikortti johonkin urheilujuttuun kelpais, KUULETTEKO TE mainostajia etsivät yritysten markkinointihenkilöt...!?
Niin, vuosi tätä blogia kirjoittaessa on vierähtänyt nopeasti. Välillä on tullut epätoivon hetkiä, uitu suossa ja taottu päätä seinään. Että eikö teksti nyt vaan voisi syntyä itsestään, enkö mä tosiaan voisi näyttää kuvissa yhtään paremmalta, eikö se läski nyt voisi palaa ilman rehkimistä ja niin edelleen. Eikö niitä lukijoita voisi ilmestyä jostain lisää, miksei kukaan kommentoi? Enkö ole tarpeeksi kiinnostava, nokkela tai muuten vaan ihana?! Muutamia kertoja olen meinannut lyödä hanskat tiskiin ja lopettaa koko touhun, enhän mä kuitenkaan onnistu.

Samalla oon oppinut paljon itsestäni ja tästä koko blogi-julkisuus-hommelista. Mitä haluan ja mitä kannattaa tosissaan kertoa, olematta kuitenkaan "epäaito". Valehtelemisen ja kertomatta jättämisen välissä kun on vain hiuksenhieno raja. Olen tajunnut että voitto ei olekaan tärkeintä vaan se koko helkkarin matka joka kuljetaan voittoa tavoitellessa. Niiiin vanha klisee, mutta niin totta. Mitä sitten vaikka en ikinä onnistuisi muuttumaan true-fitnessmuikkeliksi, onpahan ollut ainakin pirun hauskaa sitä yrittäessä!! Täten voisinkin ristiä itseni ikuiseksi antifitnessmuijaksi, joka on tuomittu ikuisesti vain yrittämään. Mielummin myös tuhlaan rahani epäonnistuneisiin nettivalmennuksiin, väärän kokoisiin juoksuhousuihin, proteiinipatukoihin jotka eivät estä ahmimasta oikeaa suklaata, jumppatunteihin jotka skippaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja muihin terveyshömpötyksiin kuin vaikka kaljaan, feikkiripsiin, meikkeihin tai bilevaatteisiin. You agree?
Saan ihan älyttömästi motivaatiota teidän kommenteista täällä blogissa kuin oikeassakin elämässä. On ihanaa kuulla että joku tykkää siitä kun kirjoittelen jonninjoutavia mun turhanpäiväisistä asioista. Vielä mahtavampaa on kuulla että MINÄ innostan jotakin yrittämään. Vau, innostaisipa joku muakin!

 
Kuva joka oli ehdolla lehtijuttuun jonka ex-koulukaverini Emilia teki minusta (ja vähän blogistakin)


Siispä täten lupaankin #FITNESSpaskan synttäriviikon kunniaksi että valitettavasti aion jatkaa tätä epätoivoista säheltämistä vielä ainakin seuraavan vuoden. Kiitos kun olet pysynyt matkassa, toivottavasti pysyt jatkossakin. Ja jos joku mun jutuissa, kirjoitustyylissä tai ulkoisessa olemuksessa ärsyttää niin OLE KILTTI ja kerro siitä. Kommentilla, kirjekyyhkyllä tai savumerkein. Mietitään sitten yhdessä että mitä me voitais tehdä sun negatiivisille ajatuksille. Pus.

3 kommenttia:

  1. Tiiätkö mitä, olet mun aamun piristys! Sulla on just sellainen kirjoitustyyli (ja huumorintaju), joka uppoaa muhun! Täällä nautin aamukahvista ja luen sun blogia (myös vanhoja kirjoituksia :D) <3

    VastaaPoista
  2. Onnea Fitnesspaskaa, kiitoksia mahtavista kirjoituksista, keep on rockin!<3

    VastaaPoista