keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

En haluaisi valittaa mutta...

 Tänään on ollut sellainen v*tutuspäivä että valitan silti! Ärsyttävintä tässä on se, että mitään erityisen kamalaa ei ole tapahtunut. Mua vaan vituttaa. Ajattelin sitten kirjoittaa pienen listan että mitkä asiat just tänään ottaa päähän.

....miksei ihminen voi olla aamuihminen jos se haluaa?
Oon jo aika paljon hehkuttanutkin tuota aamulenkkeilyä tai oikeastaan siitä tulevaa fiilistä joka kestää loppupäivän ja auttaa jaksamaan. Silti joka aamu kellon kutsuessa mua ylös kello 04:55 kiroan sen hetken kun päätin lähteä tähän projektiin. Tänä aamuna asetin jopa ehdot lenkille lähdölle; jos aamupissan jälkeen paino on laskenut edellisestä punnituksesta, lähden lenkille. Jos se taas ei ole tippunut, painelen takaisin pehkuihin ja siirrän lenkin huomiseksi. No, kävin tänään lenkillä ja huomenna sitä vastoin saan nukkua 1,25 tuntia pidempään. Jee! 


...miksi aina töihin pyöräillessä on vastatuuli
Siis joka aamu, ihan jokaIKINENaamu! Oikeastaan vastatuuli ei ole vain töihin pyöräillessä vaan myös sieltä pois tullessa, kauppaan tai jumppaan mennessä, pyörälenkillä, kiireessä, rennosti rullaillessa, kesällä, talvella, lumisateessa, auringonpaisteessa... Aina. 
....miksi kaikki hyvä on lihottavaa ja epäterveellistä?
Tätä mietittiin viikonloppuna kaimani kanssa kun hän nautiskeli ranskalais-annostaan ja minä särpin kahvia ja Pepsi Maxia. (Tähän tuskailuun kirjoitan nyt itselleni vastineen; Hyvä pullukka. Kaikki epäterveellinen on vain nopeasti saatavilla tai valmistettavissa. Rasva, hiilari, tai vehnähöttö ei vaadi juuri muuta kuin lämmityksen. Yksi rimpautus ja vartin päästä pitsa on noudettavissa naapurista. Tai viiden minuutin jonotus ja ranskanpottua työnnetään syliin grillinluukusta. Kaikki terveellinen taas vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta voi oikeasti maistua HELEEEEVETIN hyvältä, plus että siitä tulee hyvä olo! Että naama umpeen URPO ja syö ruokasi!)
josta siirrymme aiheeseen joka ärsyttää minua ehkä eniten:...miksi geenit on epäreiluja?
Foorumeilla ja Facebookissa erilaiset personal trainerit toitottavat kaikki samaa; elämäntapamuutos, painonpudotus ja painontarkkailu ei ole helppoa. Muutenhan kaikki olisivat laihoja ja hyväkuntoisia. Motivaatiota tarvitaan. NO JOO JOO, mutta miksi tän pitää olla niin epäreilua?! En minä halua että tämä on helppoa, kerätyt kilot on hiellä ja tuskalla hävitettävä, mutta miksi ne tuntuvat kasaantuvan just mun vyötärölle kun keski-Suomessa asuva kälyni vain ajatteleekin ruokaa? Hänen BMI on hieman yli 19, pääsääntöinen ruokavalio koostuu makaronista, lihapiirakoista, mikropitsasta ja suklaasta. Minä syön 500 g kasviksia, 200 g marjoja, rahkaa, raejuustoa ja muuta ällöttävän terveellistä, ja FitFarmin laskuri väittää että mun BMI on 28. Hups.Siis, miksi läski tarttuu toisiin helpommin kuin toisiin? Vai onko toiset luotuja lihaviksi? ...miksi naisilla pitää olla ne?
Kyllähän tää mun kärttyisyys johtuu ihan selvästi NIISTÄ, tai ainakin NIIDEN piikkiin voi aina laittaa kaikki. Aina ne on menossa, tulossa tai käynnissä, ja saavat aikaan ihmeellisiä juttuja. Ja ennenkö tarvii urpoilla että "etkö ole ollut hereillä biologian tunnilla, etkö tiedä miksi NE on ?" Niin joo, tiedän. Mutta pitää saada valittaa. ....miksi oi miksi???


On mulla oikeasti ollut ihan hyvä viikko, eilen vaan väsytti kuntosalin jälkeen ihan HULLUNA ja tänään on joku saanut veekäyrän nousemaan ihan turhaan. Viikon aamulenkit on nyt kuitenkin pulkassa ja paino on näiden 2,5 viikon aikana humpsahtanut melkein 2 kiloa alaspäin. Kroppa tuntuu hyvältä, virtaa on paljon enemmän kuin aikaisemmin. Tai sitten ei vaan ehdi vötkistelemään kun koko ajan pitää laittaa ruokaa tai olla menossa jonnekin.. Hihi. 

5 kommenttia:

 1. Jeesss, vihdoin voi sanoa että Heidi is bäck! Janoan lisää postauksiasi.

  VastaaPoista
 2. No nyt ollaan kärtylinjoilla ;) Mustakin tuntuu, et ko katon suklaapatukkaan niin lihon 2kg...tai no siis ainakin turvottaa :D

  VastaaPoista
 3. Ihana sinä! Mitä sanoinkaa joskus siitä nälkäisestä Heidistä :'D hihi. Mutta! Tänää on parempi päivä. :)

  VastaaPoista
 4. Voi, nuo kuullostaa oikein tutuilta kärttyaiheilta! :-)Mitä tulee NIIHIN niin itse oon taas löytäny ihan uuden ulottuvuuden: kärttyvaiheen sijaan vollotan nykyisin hallitsemattomasti joka ikinen kuukausi - ajasta tai paikasta riippumatta! Mutta on ollut mielenkiintoista! :-D Ja niitä laihuusgeenejä vois kyllä jakaa tasa-arvosesti ihan kaikille :-) Vois vaikka perustaa veren luovutuksen lisäksi semmosen geeninsiirtopankin josta jokainen ylipainonen vois käydä ammentamassa laihuuden lähdettä aina tarpeen mukaan. Tällä talvisella herkkuperseilyllä musta tulis kyllä vakioasiakas! :-D

  VastaaPoista
 5. Kyllä, niin turhauttavaa kun jotkut ei liho ja toiset lihoo... tai toiset on pitkiä ja toiset tämmösiä pätkiä (että saa tehdä vielä isomman duunin näyttääkseen hoikemmalta :D). Niin samaistun sun ajatuksiin!!

  VastaaPoista