keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Välillä pitää saada arjen keskelle luksusta!

Niin kerta! Tai on ihan ookoo välillä tehdä jotain epätavallista keskellä viikkoa tai syödä sellaista ruokaa jota ei yleensä viikolla tule tehtyä. Minä esimerkiksi tein maanantaina pitsaa; enkä mitään ihan tavallista pitsaa, vaan mun lemppari-pohjalla ja tarkasti valikoiduilla täytteillä. Tiistaina otin töihin evääksi täytettyjä voicroissantteja; just niitä rasvaisia höttö-pullia joita kopeloidessa sormetkin muuttuvat rasvaisiksi ja  murusia löytyy paidankauluksesta vielä ensi viikollakin. Ja tänään aion saunoa oikein olan takaa, kuin lauantai-iltana konsanaan. Rakennan oikean SPA-tunnelman meidän kylpyhuoneeseen ja hoidan itseäni ulkoisesti päästä varpaisiin. 


Tuosta mainitsemastani pitsasta tuli niin hyvää että olisi suorastaan nettikiusaamista jättää sen ohje julkaisematta. Sain pohjan ohjeen ystävältäni joskus pari vuotta sitten kun karppaus oli oikein kuuminta hottia. Siksi ohjeen nimi on "TERVEYSPITSA". 


1 purkki maitorahkaa
150g juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnäleseitä
3 rkl ruisjauhoja (myös muut käy)
1 tl vehnäjauhoja V*TTU LEIVINJAUHETTA
(allekirjoittaneen oma kirjoitusvirhe/ajatuskatkos joka aina joskus naurattaa...)


Sekoita kaikki aineet ja paista pelkkää pohjaa 
200°C, 10 min
sitten lisää täytteet ja paista kunnes ne ovat kypsiä. 








Tomaattikastikkeen tein itse. Siitä tuli  myös ihan superb-hyvää vaikka aluksi epäilytti. Kastikkeeseen nakkasin purkin tomaattipyreetä, noin teelusikan chilimausteöljyä sekä noin teelusikan rouhittua mustapippuria. Yllättäen kaikki hämmennetään sekaisin ja hierotaan esipaistetun lätyn päälle. 


Täytteinä mulla oli siis perinteiset tonnikala, fetajuusto ja jauheliha SEKÄ uutuutena saunpalvista leikatut slaissit. Kaupassa mietin pitkään kokeilisinko ilmakuivattua kinkkua, mutta jätin sen vielä hyllyyn. Ei liikaa riskejä yhteen pitsaan nimittäin. Tällä kertaa pitsan herkullisuuden takana oli myös toinenkin juttu; laitoin kerrankin täytteitä juuri sopivasti, ehkä jopa liian vähän. Yleensä meillä pitsan päälle nakellaan niin paljon kaikkea että rasva lentää ja maha pullottaa vielä seuraavana päivänäkin. Tällä kertaa toisin. Ja UHH, mikä lopputulos!! 


Tämä kuva muuten keräsi mun henk.koht. instaprofiilissa enemmän tykkäyksiä kuin yksikään mun selfie IKINÄ. 

 Lopputuloksen kruunasi vielä nyrkillinen tuoretta rucolaa koko komeuden päällä, nam nam ja vielä kerran NAM.


Kun maanantai kerran alkoi noin mainiosti, päätin että mikseipä koko viikon voisi viettää samalla tavalla; muutama tavallisesta poikkeava juttu joka päivä ja arki on yhtäkkiä kuin luksusta! Tätä ajatusta yritän viljellä jatkossakin, vaikka tänään on kieltämättä ollut päivä kun on tehnyt mieli hyppiä seinille ja kiukutella kaikille. En ole saanut (taaskaan, prkl) mitään aikaiseksi joten ajattelin suosiolla mennä kohta sinne saunaan ja sen jälkeen pötkähtää vaakatasoon omaan sänkyyn lämpimän peiton alle.

2 kommenttia:

  1. Hmm, tuo pohja pitääkin laittaa muistiin ja kokeilla, kiitos! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt tiiä onko se oikeesti terveellistä jos käyttää kovinki rasvasta juustoa mutta eipähän oo niin paljon sitä pahaa vehnää :D

      Poista