maanantai 29. helmikuuta 2016

#FITNESSsafkaa

Jiilihapihvit ja lohkoperunat + porkkanat


Oon niin ällö-onnellinen etten taida saada tänään aikaiseksi mitään vakavaa #FITNESSpaskan tyyliin sopivaa tekstiä, joten en viitsi edes yrittää. Siispä aion seuraavaksi jakaa megalomaanisen mahtavia ja makuhermot räjäyttävän upeita ruokaohjeita, koska olen (taas) kerran onnistunut ylittämään itseni ruuanlaiton saralla. Nyt menee jo niin hyvin että voisin harkita keittokirjan tekemistä. "Selkokielinen kokkauskoulu mämmikourille" vois olla hyvä nimi! Mutta niihin ohjeisiin! 

All you need is....

800 g naudan 10%  jauhelihaa
200 g kananmunanvalkuaista
pari tl suolaa
1/2 pss Santa Maria "BBQrub classic american"- mausteseosta



Nosta jiiliha pöydälle lämpiämään hyvissä ajoin ennen kokkailun aloittamista, vähintään siis noin puoli tuntia aikaisemmin. Laita uuni kuumenemaan n. 225 asteeseen. Erottele munista keltuaiset ja paista ne vaikka erikseen. Voit toki käyttää kokonaisia muniakin, mutta en voi taata että lopputuloksesta tulee yhtä magnificent. Skippaa kaikki ainekset isoon kulhoon. Eli ensin jiiliha, sen päälle valkuaiset ja lopuksi vielä mausteet. Sekoita n. 10 minuuttia sähkövatkaimella tai sillä yleiskoneella-vai-mikälie jos omistat sellaisen. Jaa taikina vähintään kahdeksaan osaan. Toki voit jakaa useampaankin, mutta sitten piffeistä tulee luonnollisesti pienempiä ja kuka hullu nyt haluaisi jakaa omastaan/syödä pienempiä pihvejä!?



Esipaista pihvejä tulikuumalla pannulla noin minuutti per puoli. Nosta ne sen jälkeen uunipellille ja työnnä kypsymään uuniin. Seuraa etteivät steikit muutu mustiksi. Siinä vaiheessa kun alkaa näyttää kypsältä, halkaise yhtä pihviä vähän ja näet vieläkö pitää antaa lisäaikaa. 

Loistavia pihvejä esim. hampurilaisen väliin tai vaikka ranskalaisten kaveriksi. Erityisen onnellinen olen tuon kuivamarinadin löytämisestä, elämänlaatuni parani heti noin 25 %:lla. 


Lohkopottuihin ja -porkkanoihin tarvitset: 

parisataa grammaa perunaa
pikkuusen vähemmän porkkanaa
3 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
chilijauhetta
1/2 tl suolaa

Pese potut hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa myöskin. Heitä molemmat samaan kulhoon. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa uuni päälle, 225 astetta. Tarvitset myös pellin ja leivinpaperin. Jatka juuresten työstämistä. Lorauta niiden päälle oliiviöljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levittele pellille mielellään irti toisistaan. Työnnä uuniin ja anna paistua noin 20 minuuttia, kauemmin jos tykkäät karsinogeenin mausta. 



Perunat ovat täydellisiä taltuttamaan suolaisenhimon ja porkkanat tuli messiin vaan koska  ne on terveellisiä. Mausteita vähentämällä, lisäämällä tai vaihtamalla saat aina omaa makua miellyttäviä juureksia. Jotkut kehuvat myös bataattia, itse en ole vielä sille lämmennyt. 

Tällaisella ruualla arjestakin tulee helposti juhlaa! Lautasta tyhjentäessäni naureskelin itsekseni niille jotka kuvittelevat että kun on dieetillä, ei voi syödä hyvin ja monipuolisesti, saati sitten että voisi "herkutella". Täytyy vain löytää ne herkut jostain muualta kuin karkki-, ja sipsihyllyiltä ;)
 


1 kommentti:

  1. Oijoi, toimii! Näyttää hyvälle, voisin nyt vaikka aamiaiseksi vetää tälläisen annoksen (jos joku kokkais sen mulle, nyt heti :D)

    VastaaPoista