tiistai 26. tammikuuta 2016

Mun lukulista.

Koska mun elämässä ei viimeaikoina ole tapahtunut mitään järisyttävän mullistavaa, päätin kirjoittaa niistä blogeista joita lukemalla toisinaan tapan aikaa.

Kerrottakoon heti alkuun että postaus on maannut luonnoksena tuolla muiden tekstien joukossa aika pitkään koska halusin kysyä luvan kaikilta listalla olevien blogien kirjoittajilta. Sellainen nyt vaan on mielestäni kohteliasta vaikka blogit ovatkin ihan julkisesti kaikkien luettavissa. :) 

Myönnän olevani todella laiska (blogien)lukija, ja siksi vain harva blogi päätyy mun suosikiksi sekä seurattavien listalle. Enkä laske tähän listaan nyt niitä (teitä) joiden juttuja luen ikään kuin "vertaistukena", eli sellaisia blogeja joita olen alkanut seuraamaan tämän oman projektini myötä ja joiden kirjoittajista on tullut mulle ikään kuin sielunsisaria (o-ou, nyt paljastuukin että tunne on pian yksipuoleinen. ;)

Mulla on joitain kriteereitä jotka ovat joko tiedostettuja tai tiedostamattomia, ja niiden perusteella valitsen luettavani. Saatan lukea jotain blogia pitkäänkin, mutta lopettaa lukemisen vaikkapa kertaheitosta jos joku oleellinen asia muuttuu häiritsevästi. Tärkeimpiä juttuja hyvässä ja kiinnostavassa blogissa on mun mielestä nämä; 

Suuret ja laadukkaat kuvat. Ei niiden tarvitse olla mitään järjestelmäkameralla studiossa otettuja kuvia, mutta mielellään. Tai siis, ainakin kuvien pitäisi olla selkeitä ja sen verran isoja ettei niitä tarvitse tihrustaa silmät kipeinä. Myönnän että omankaan blogin kuvat eivät aina ole mitään mestariotoksia, mutta mielummin jätän kuvan julkaisematta kuin laitan kaiken kansan töllisteltäväksi etukameralla otettua pikselimössöpuuroa josta ei saa selvää edes selvännäkijä tai oppineinkaan astrologi. 

Mainostaminen. Seuraamani blogi päätyy hyvin äkkiä boikotti-listalle jos mainoksia ja maksettuja postauksia alkaa vilisemään kirjoitusten joukossa enemmän kuin "tavallisia" tekstejä. En tiedä mikä minua mainostamisessa niin ärsyttää. (Ehkäpä se ettei mikään yritys ole koskaan tarjonnut minulle minkäänlaisia yhteistyökuvioita, olen siis kateellinen!) Totuushan on 2010-luvun internet-maailmassa että moni bloggaaja ihan oikeasti tienaa noilla postauksilla ja mainoslinkeillä rahaa, osa jopa tosi paljon. Usein kuitenkin blogin sielu katoaa näiden maksettujen hehkutusten ja ylistyspuheiden myötä. En tykkää. Blogin yleiskuvasta tulee myös todella sekava ja törkyinen jos sivupalkit ja tekstien välit ovat täynnä välkkyviä mainospalkkeja. Voi migreeni.

Kirjoitustyyli. Tykkään nokkelasta ja sarkastisesta tyylistä. Lisäksi on huippua jos kirjoittaja osaa nauraa itselleen eikä ota elämää liian vakavasti. Kaikkea tuota olen ainakin yrittänyt ylläpitää myös omissa teksteissäni. Mikään kielipoliisi en myönnä olevani mutta minua ärsyttää jos kielioppiin ei panosteta YHTÄÄN. Pieniä virheitä nyt sattuu kaikille joskus mutta toistuvat yhdys sana virheet ärsyttävät välimerkkien käyttö ja lauseiden pilkkominen järkevän mittaisiksi olisi ihan jees koska loputonta lausetta on hankala lukea kuten varmaan ehkä itsekin saatat huomata tästä virkkeestä.


 Mutta sitten itse asiaan eli niihin mun suosikkiblogeihin! Toivottavasti tekin löydätte itsellenne uutta luettavaa!
http://www.ptfu.fi
Lainattu blogista kirjoittajan luvalla. Klikkaa kuvaa niin pääset suoraan blogiin!


Miss Ruki Verin kirjoittama SUPERHAUSKA, kantaaottava ja taidokas PTFU-blogi on ollut mun seurattavien blogien listalla pisimpään. Löysin aikanaan blogin jonkun kaverin linkkaamana Facebookin ihmeellisestä maailmasta. Huomioni kiinnittyi kirjoittajien (heitä oli silloin vielä kaksi :) ) kauniiseen ja massasta erottuvaan pin-up- tyyliin. Myös kirjoitustyyli iski muhun silloin ihan sata-nolla ja siksipä olen edelleenkin innokas seuraamaan juuri kyseistä blogia. Saisinpa omiin hyppysiini edes palasen tuosta hauskuudesta ja ironiasta jota Miss Ruki Ver viljelee ihan jokaisessa tekstissään. Toisaalta hän osaa tarttua tärkeisiin ja vakaviinkin aiheisiin juuri oikeanlaisella asenteella, ja se jos mikä herättää minussa kunnioitusta! Erityisesti blogissa otetaan kantaa naisten asemaan ja kohteluun nykysuomessa. Plussaa siitä!

Parhaiten minulla on jäänyt mieleen Suuri Tinder-kokeilu joka näyttäisikin olevan blogin suosituin teksti. Kehottaisin erityisesti kaikkia mieslukijoitani (jotka käyttävät Tinderiä) lukemaan tekstin ja miettimään omaa käyttäytymistään. Samaistutko? Vastapainoksi mainittakoon tietysti postaus Tinder-mies tulee, oletko valmis? , joka antaa hyvän kuvan siitä miten eri tavalla miehet ja naiset tuntuvat käyttäytyvän tuolla Tinderin ihmeellisessä maailmassa!

Haluaisin kiittää Rukia myös elämäni pelastamisesta, sillä onhan hän kirjoittanut myös siitä miten kuukauden hirveimmistä päivistä voi tehdä edes vähän miellyttävämmät. Tuohon elämääni muuttaneeseen postaukseen pääset kätevästi tästä linkistä, mutta klikkaa omalla vastuulla! Elämäsi saattaa oikeasti muuttua!

http://fitever.fitfashion.fi
Kuva lainattu blogista kirjoittajan luvalla.


Seuraavaksi listalta löytyy omankin blogin tyyliin sopivasti EVER FIT, joka käsittelee terveellistä elämää, urheilua ja sen semmoista. Taisin löytää tämän sattumalta kun selailin huvin vuoksi aihepiiriin kuuluvia blogeja sekä etsin uutta luettavaa ja ehkäpä myös kadonnutta motivaation hippusta. Eveliinan blogissa huomioni kiinnittyi siihen että asiat tosiaan kerrotaan niin kuin ne ovat, kaunistelematta ja rehellisesti. Jos jonain päivänä menee huonosti niin sitten menee, eikä sitä jätetä kertomatta. EVER FIT siis edustaa juuri sitä mitä itsekin haluaisin välittää lukijoilleni; elämä ei ole aina NIIN ihanaa kuin näissä blogeissa annetaan ymmärtää. Joskus vähän turvottaa, söin pari hevosta, jumppa jäi väliin koska telkkarista tuli Quantico, meillä kotona on paskaista ja kaikki ärsyttää (nämä siis mun omia mietintöjä, ei Even blogista lainattuja!) mutta niin sen pitää välillä ollakin että voi taas olla sitä ihanaa ja kivaa jota naistenlehtien sivut ovat pullollaan.

Myös Even teksteissä on sitä ihanaa sarkasmia josta minä pidän.Voin samaistua niin moniin hänen teksteihinsä että suurin osa tulee luettua naurulihakset hytkyen. Jos ei ole aikaisemmin lukenut Even blogia, mielestäni se on hyvä aloittaa vaikkapa tästä tekstistä. Luulenpa (ja salaa myös haaveilen) että jos mulla olisi varaa palkata personal trainer, valitsisin ohjaajakseni Even!  Yksi mieleenpainuvimmista teksteistä EVER FITissä oli "Rasvanpoltolla varoja valtionkassaan". Muistan kun luin sen, ja se oli pakko jakaa heti omalle Facebooksivulle. Näin me pelastetaan Suomi, PRKL ! Häälööperiä! liikutti mut kesällä kyyneliin kuten myös tämä häihin liittyvä kirjoitus, ja ne saivat allekirjoittaneen huokailemaan siihen malliin että hyperventilaatio oli lähellä. Kaikille kuitenkin tiedoksi että EI, ei olla suunnittelemassa omia.
Listan viimeiseksi jätin blogin joka on tehnyt minuun ehkä suurimman vaikutuksen. Kun omaa blogia perustaessani mietin, onko nimi #FITNESSpaskaa liian raju tai jotenkin sopimaton niin en kyllä mieti enää. Vitun huora MÄ RAKASTAN SUA- blogi nimittäin hakkaa kaikki nimet ihan mennen tullen. Vaikka nimi ensialkuun säikäyttää (ymmärrän hyvin, se säikäytti minutkin) niin sen takaa löytyy aivan ehdottoman aito, kaunis ja hyväsydäminen pariskunta, joka ei ole ihan tavallinen. Ja tavallisella tarkoitan nyt sellaista jonka meidän yhteiskunta vuonna 2016 määrittelee tavalliseksi. Kun blogiin tutustuu paremmin, tajuaa ettei juuri tuon osuvampaa nimeä heidän blogilleen ole olemassakaaan. Uusio-suurperheellä on nimittäin yhteensä kuusi lasta, ja perheen isällä touretten syndrooma.

Kuva lainattu blogin Facebook-sivulta kirjoittajan luvalla.

Blogi kertoo siis heidän perheensä arjesta ja pyrkii samalla poistamaan ennakkoluuloja touretten syndroomaa kohtaan. Perheen äiti Pirtsu kirjoittaa niin käsittämättömän kauniisti että itse olen joutunut pyyhkimään kyyneleitä silmäkulmistani jo useamman postauksen kohdalla. Perheen isä JP taas on käsittämättömän rohkea esiintyessään videoilla omana itsenään. Uskon ja syvästi toivon että ihmisten tietoisuus kaikenlaisia käytös-, ja ahdistuneisuushäiriöitä kohtaan hälvenisi tämän blogin myötä. Kirjoittajille taas haluan sanoa että keep up the good work!Miten on, nappasiko joku?

4 kommenttia:

  1. Oooh, iso kiitos kehuista! Ja vielä noin tiukkien kriteerien läpi oon päässyt, kaikista blogissa ajan mittaan tapahtuneista muutoksista huolimatta :) On myös mielenkiintoista lukea blogin esittely toisen ihmisen suulla, mun kun on sitä aina niin vaikea tiivistää, jos ihmiset sattuu kysymään. Jee jee, nyt selailen hetken vielä sun blogia ennen nukkumaanmenoa!

    VastaaPoista
  2. "Em mää ol kare enkä ahne, mutte toiselleka mittää sois." Tsemppiä! ;)

    VastaaPoista