maanantai 7. syyskuuta 2015

Cooperin testi 12 minuutissa!

Otsikko kertookin mistä aion ensimmäisenä kertoa! Tuosta yläkoulun painajaisten täyttymyksestä, ainakin minunlaiselleni laiskamadolle. Muistaakseni elämäni ensimmäisessä cooperin testissä en saavuttanut edes 1000 metrin rajapyykkiä, syystä että taisin kävellä koko matkan. Yhden testin tulos oli muistaakseni 1600 metriä ja olin hirmuisen ylpeä itsestäni sen saavutettuani. Opettaja kuitenkin lyttäsi innostukseni kertomalla että tulokseni oli huono; näköjään Wikipedian mukaan se oli erittäin huono. Arvatkaapa nostattiko kommentti juurikaan nuoren tytön itsetuntoa ja urheiluinnostusta?  

Niinpä...

Muistaakseni edellisen cooperin kävin juoksemassa syksyllä 2011 tai 2012. Tulosta en muista, mutta olin aika tyytyväinen. Tarkoitus oli käydä heti puolen vuoden päästä testaamassa onko kunto noussut, mutta niin se vain venähti ja perjantaina sain itseni revittyä urheilukentän laidalle; tietysti ystävän tuella. Mari toimi ajanottajana, kierrostenlaskijana sekä ihan uskomattomana tsempparina viime metreille saakka. Onneksi hän oli mukana, muuten olisin laskenut juoksemani matkan täysin alakanttiin. Sekosin nimittäin jossain vaiheessa kierroksista, joten olisihan lopputulokseen tullut ainakin 400 metrin heitto ilman Maria. 

Oikein triplavarmistukseksi mulla oli vielä puhelimessa päällä SportsTracker, mutta se petti mut pahanpäiväisesti. Enkä tiedä luotanko vanhaan lenkkikumppaniini enää koskaan samalla tavalla! 


---tai siis ainakaan minä en muista juoksennelleeni päättömästi ympäri urheilukentän lähimaastoja. Ja Mari ei myönnä sellaista tapahtuneen. Voihan toki olla että vajosin juoksijan flow'hun ja toinen persoonani teki tepposet. Tai sitten SportsTracker suoraan sanottuna kusettaa. Mutta haluaisinpa tietää paljonko se on kaikilla muilla tekemilläni lenkeillä mua "kusettanut"? Tuon maagisen 12 minuutin aikana heitto oli nimittäin yli 500 metriä, mikä tekee lopputulokseen aika suuren eron. Onko muut huomanneet että Tracker vääristäisi lukemia näin radikaalisti?

Lopullinen ja oikea matka oli helppo laskea, sillä sain ravattua kentän ympäri tuossa kahdessatoista minuutissa hiuksen verran yli 5 kierrosta. Ja kentän pituus (sisäradalla) on siis sen 400 m. Eli lyhyellä matikalla (jota en lukiossa edes kirjoittanut) 5 x 400 m = 2000 m. KAKS TUHATTA METRIÄ !

Suussa maistui veri ja hiki lensi. Enempään en olisi pystynyt. Tuli huippu fiilis. Ja tuntui että keuhkot räjähtää. HYVÄ MINÄ! Jos nyt sopisin itseni kanssa näin julkisesti että puolen vuoden päästä (eli siis huhtikuun ensimmäisellä viikolla, huh huh! ) käy tekemässä saman lenkin uusiksi, ja tavoitteena on ehtiä kiertää kenttä ainakin 7 kertaa? Joo, kuulostaa hyvältä minusta. Saa tulla kannustamaan kentän laidalle! 

Pinkaisun jälkeen painelin suihkuun ja ihmistäydyin lähteäkseni suureen cityyn; Ylivieskassa vietettiin perinteeksi muodostunutta kauppojen yötä, jonka hulinat lähdimme Annikan kanssa katsastamaan. Ihan hyviä tarjouksiahan tuolla oli, mutta mitään suurempaa ei tarttunut mukaan.

Sovitin Oxiden sportti-pöksyjä joissa oli aivan upea kuosi (ja vielä upeampi hinta!). Valitettavasti housuissa oli vain yksi vika; Tottahan se on ettei 19,90 euron hintaan voi kovin laadukkaita urheiluhousuja saada, mutta päätin kuitenkin etten halua olla jumppatunnilla mikään pikkarin_vilauttelija. Harmi, sillä kaupunki-kuosi oli oikeasti aivan ihana ja housut tuntuivat myös mukavilta päällä. Aina ei voi voittaaMaca-pulveri-kokeilu on edistynyt ihan mukavasti. Järkyttävä maku ei tosin ole muuttunut miksikään, mutta olen oppinut nielemään jugurttiin sotketun macan sitä maistelematta. Välillä vaikeuksia tuottaa paakuiksi jääneet maca-kokkareet, mutta olen saanut pidettyä refleksini toistaiseksi kurissa. 


(Lupailin vähän itselleni että kun kiloja on karistettu riittävästi, ostan palkkioksi itselleni uuden kameran, eikö teistäkin olisi jo sen aika? Pikku-pokkari on nyt muualla lainassa mutta suunnitelmissa olisi sijoittaa johonkin vähän jykevämpään....)


Myös ihmejauheen teho on alkanut vaikuttaa. Viime viikolla en nukkunut kertaakaan usean tunnin prinsessapäiväunia, ja muistaakseni otin vain yhdet lyhyemmät torkut. Jaksoin tehdä kotiaskareita ja muita tekemättömiä tai to do-listalla olevia asioita noin 150 % enemmän kuin ennen. Aamulla tietysti väsytti ja piti vähän torkuttaakin mutta silti olo tuntui jotenkin hitusen pirteämmältä kuin aikaisemmin. Jes

Toki voi olla että kyseessä on vain plasebo-vaikutus ja kuvittelen jaksavani paremmin koska syön sitä mömmöä. Mutta mitä sitten? Olipa kyseessä sitten kuviteltu tai todellinen vaikutus, on ihan mahtavaa olla energisempi! 

Tänään huomasin myös että jokaisella kortilla on kääntöpuolensa (heikkohermoisten kannattaisi varmaan lopettaa lukeminen tähän kohti. ) Huomasin että k*kka haisee nykyään ihan macalle. Tai sitten yksinkertaisesti vaan maca haisee aivan paskalle.  Mutta kauneuden ja hyvän olon eteen kuuluu kai vähän kärsiä, eikö niin?

8 kommenttia:

 1. Huippu kirjotus taas :D ps. Olen huomannut kans SportsTrackerin huijjaavan. . :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi surku! Jospa se nyt ei kumminkaan kilometreillä heittäisi. Paitsi että jos 2 km matkalla heittoa tuli jo 500 m niin äkkiäkös sen laskee paljonko heittoa voi olla 10 km matkalla... o.O

   Poista
 2. Hyvä sinä, kelpo tulos sanon minä ;) Ihanan reipasta jälleen kerran! Hhaah mäkään en halua olla se pikkarien vilauttelija :DDD Olipas kiva lukea tätä tekstiä aamulla <3

  VastaaPoista
 3. Joo siis toi Sportsi huijaa suuntaan jos toiseen, ainut mikä taitaa pitää aina paikkansa on aika...
  Pitäisi varmaan itsekki juosta cooper ja katsoa missä mennään. Olen juossut sen viimeeksi ylä-asteella 10vuotta sitten 😂 sillon meni 2200 mutta en usko kykeneväni siihen enää..

  VastaaPoista
 4. Mulla myös sport tracker saattaa lisätä lenkkiin kilometrejä tai vähentää niitä. Harmi ettei siihen voi luottaa :/

  VastaaPoista
 5. Hieno suoritus! En muista olenko koskaan juossut Cooperin testiä...ellei ollut yläasteella pakollinen. Tosin kyllä uskon, että jos oli koulussa pakollinen, olin lintsannut ko. tunnin. Täytys joskus kokeilla. Ehkä ensi kesänä ;) Sport tracker - voiko se pettää? Kääk! Olen uskollisesti luottanut siihen. Nyt täytyy seurailla.

  VastaaPoista
 6. Vau! Hyvä suoritus!!! Hyvä sinä :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä!! Mäkin haluun päästä kokeilemaan :)

  VastaaPoista