maanantai 24. elokuuta 2015

Onnenkyyneleet.

!!! ~*~   VAROITUS  ~*~ !!!
Seuraava teksti sisältää 
ällöttävää hypetystä, 
ärsyttävää hehkutusta, 
lässytystä, 
itsensä voittamista
 ja oikeastaan kaikkea sitä minkä vastaiskuksi koko tämä blogi on alunperin perustettu. 

Kävin äsken vähän lenkillä. Hyppäsin Marin kyytiin kun hän lähti ajamaan kotia kohti. Käskin nakata kyydistä kun matkaa on 10 kilometriä. No en uskaltanut ihan niin kauas istua kyydissä kun en olisi pian jaksanut tällä helteellä kävelläkään kotiin.  Ei muuta kun SportsTracker päälle, napit korviin ja Spotify pauhaamaan.

Sitten tulikin ihan pirun hyvä biisi, Armin van Buurenia. Oli pakko nostaa juoksuksi. Kohta huomasin että olinkin juossut sen hyvän biisin loppuun, ja pari seuraavaakin. Eikä tehnyt edes tiukkaa. Jossakin välissä myös kävelin, kun tuli huonompi biisi, piti sitoa kengännauhat tai muuten vain tuntui että halutti kävellä.  EI KUN IHAN OIKEASTI, jaksoin juosta enemmän kuin ikinä ennen, nopeammin kuin ikinä ennen! Kävelin koko matkasta yhteensä ehkä yhden kilometrin, ja koko muun lenkin vedin hölkäten eri tahdeissa. Hauskintahan tässä on (omasta mielestäni) se että ajattelin aina vaan hölkätä "tuohon mutkaan" tai "tuohon liikennemerkkiin asti", mutta kas kummaa huomasinkin aina muutaman kilometrin päästä että nekö muka meni jo ohi...


Hymy on feikki, hiki ei. 


Ja kun kotiovi alkoi lähestyä, tuntui että jaloissa oli vielä voimaa vaikka miten. Päätin etten menekään sitä suorinta reittiä vaan koukkaan vähän tuosta.  Sitten tuli ensimmäinen risteys josta olisi päässyt kotiin, ei vielä tuosta. Eikä toisesta eikä kolmannestakaan. Kaiken kaikkiaan venytin lenkkiä kääntymällä vasta kuudennesta mahdollisesta risteyksestä kotiin. JA VIELÄ SENKIN JÄLKEEN OLISIN JAKSANUT! 
Nyt jälkeenpäin musta tuntuu että taisin juostessani vajota johonkin flow-tilaan. Missään vaiheessa ei tullut mikään paikka kipeäksi, ei hengistyttänyt liikaa, kunto ei loppunut ja jalat vaan jatkoi. Ainoa asia mikä ärsytti oli ylös rullautuva toppi jota piti olla kiskomassa koko ajan alas.  Vauhtia piti tosiaan hidastaa vain kun kuulokkeista tuli jokin rauhallisempi biisi tai piti vaihtaa kipaletta (koska mestarillekin sattuu virheitä ja välillä sinne helmien mukaan sattuu pari mätää omenaakin....) Oikeastaan aina kun biisi vaihtui niin piti taas vaan kiristää vähän tahtia koska ei niitä mahtavuuksia olisi kävellen voinut tarpoa eteenpäin. 
Siinä siis strategiset luvut kun en tainnut niitä aiemmin paljastaa. Yheksän-piste-seittämän-madafakin-kilometriä! Vartin yli tunnissa, ei vitsi miten SIISTIÄ, voinko minä edes oikeasti pystyä tuollaiseen!?

Tää on vaan jotain niin uskomatonta että en vieläkään taida edes tajuta. Tekisi mieli tirauttaa pari onnenkyyneltä. Ja odottaa kauhulla huomista joka menee varmasti pingviini-kävelyä taapertaessa. Tästähän lähdetään vaan parantamaan tulosta! 

Tarkoitus oli kirjoittaa tänään lauantain Nice Run-tapahtumasta mutta se nyt jäi kun sain paremman aiheen. Kellokin on jo niin paljon että pakko mennä näkemään ihania unia tuosta äskeisestä lenkistä ja haaveilemaan lisää tulevia. Ja kun menee ajoissa nukkumaan niin huominen tulee nopeammin ja pääsen taas uudelleen juoksemaan jee! 

Rakkain viholliseni , Takapakki, nyt pysyt kyllä kaukana minusta. 
 

12 kommenttia:

 1. Mahtava suoritus! Oon niin ylpeä susta! Itsensä ylittäminen on mahtavaa, mun pitää ottaa susta mallia ;)

  VastaaPoista
 2. Mahtava suoritus! Oon niin ylpeä susta! Itsensä ylittäminen on mahtavaa, mun pitää ottaa susta mallia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eikä niiden tarvi olla niin kovin suuria asioita. :)

   Poista
 3. Huikeaa! Hyvä Heidi! :-)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Noi on just niitä hetkiä kun on niin ylpee itestään ettei malttais pysähtyä enää ollenkaan :D

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa Heidi!!!! :) innostat itteäki taas back on track! Ihan mahtavaa!!! :* t. Jemina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ei muutako Hilla messiin ja radalle! :)

   Poista
 6. Oi ku hienoa! Hurrrrrjaaa! :-) Voit kyllä olla ylpeä - hyvä sinä! :-)

  VastaaPoista
 7. Oujee, kuulostaa kyllä aivan siltä kuuluisalta juoksijan flow:lta, jota en ole vuosiin tavannut itse :D Hieno suoritus, onnea!

  VastaaPoista