tiistai 4. elokuuta 2015

Mustikat on hyviä!

Kävinkin jo eilen anopin kanssa mustikassa! Tästä on tullut sellainen jokavuotinen perinne, hän kun tietää kaikki parhaat paikat. Aikaisempina vuosina olen ollut sitä mieltä että "poimurilla kerääminen on huijaamista, mustikat pitää poimia käsin jotta voi täysin rinnoin nauttia siitä keräämisen ihanuudesta!" Eilen kuitenkin poikkesin omasta säännöstäni ja kauhoin marjoja poimurin avustuksella; kylläpä oli puolet joutuisampaa hommaa! Saatiin yhteensä yksi iso ämpärillinen kerättyä ihan muutamassa tunnissa. Ainoa valittamisen arvoinen asia koko reissussa olivat hyttyset jotka häiritsivät mun keskittymistä ja flow-tilaan vajoamista leijailemalla naaman edessä ihan koko ajan. Anoppia ne eivät kuulema häirinneet ollenkaan! Kun täytyy valita mukavuuden ja hyvältä näyttämisen väliltä, arvatkaa kumman minä valitsen? Jep, olen tullut vanhaksi!Osa marjoista oli vielä vähän turhan raakoja, parhaimmillaan ne olisivat varmaan jo ensi viikolla. Mukaan lähti myös kunnon satsi täysin raakaa puolukkaa!

Illalla oli pakko leipoa vielä mustikkapiirakka tuoreista mustikoista. En jaksanut etsiä netistä mitään #FITNESSohjetta vaikka sellaisiakin olisi nykyään varmasti tarjolla.  Terveyspiirakan sijaan tein ihan perinteisen mamman marjapiiraan. Ja hyvää tuli, vaikkei mun tekemät ruuat ja leipomukset koskaan näytäkään yhtä hyviltä kuin alkuperäisissä ohjeiden kuvissa...

Suomen omaa superfoodia tuli vedettyä myös aamiaiseksi puuron kaverina. Vielä kun saisin mansikat ostettua pakkaseen niin talvi saa tulla. Vaikka olisin kyllä ilomielin voinut jatkaa lomailua vielä vaikka pari kuukautta.. 

Tänään joudun varmaankin tyytymään kotijumppailuun, ulkona kun sataa ainakin tällä hetkellä kuin saavista kaatamalla. Saa nähdä mitä keksin !

2 kommenttia:

 1. Kaurapuuro ja mustikat.<3 itsekkin olen lähdössä tällä viikolla keräämään, koska pakko saada pakkanen taas täyteen talveksi. Ne hyttyset ei vaan oikein napostaisi ja keräsin myös viikonloppuna kanttarellimetsässä enemmän hirvikärpäsiä kun sieniä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tuoreet mustikat puuron päällä, NAM!
   Huppu vaan tiukasti päähän, miinuspuolena on että tulee hiki (mutta sen ei kai pitäis haitata?) :D

   Poista