tiistai 28. heinäkuuta 2015

Voi nyt **rrrkele.

 Tänään ei ole ollut hyvä päivä. Tänään on ollut surkea päivä.


En saa illalla unta vaan pyörin sängyssä siirrellen peittoa paikasta toiseen. Välillä on liian kuuma ja välillä kylmä. Yritän uuvuttaa itseni lukemalla historiallista romaania joka osoittautuu tylsäksi; liikaa samankaltaisia venäläisiä nimiä ja paikoillaan polkeva juoni. Kun on liian hämärää lukea mutta en ole vieläkään väsynyt, laitan kirjan pois ja vaihdan tilalle puhelimen. 

Selaan bloggeria miljoona kertaa uusien kommenttien toivossa. Koluan ja kaivan internetin uumenista itselleni kiinnostavaa luettavaa; miljoona erilaista blogia jotka kaikki käsittelevät jollain tapaa liikuntaa, hyvinvointia, terveyttä ja painonhallintaa. Kello tulee 00:00. 

Laitan puhelimen pois ja jatkan sängyssä pyörimistä. Mielessäni vilisee sata ajatusta; kun työt taas alkavat, teen evääksi sitä, tätä ja tuota. Siitä se kaikki alkaa, kun saan rutiinit kohdalleen niin elämä taas hymyilee. Kehittelen päässäni uusia reseptejä tulevaisuuden varalle. Ryhdyn haaveilemaan tulevaisuudesta. Väriestejuoksu oli vasta ensiaskel tällä innostuksen polulla. Olen kuullut seikkailusta nimeltä Tough Viking, ja sinne minä haluan. Motivaatio on huipussaan, juuri tuolloin yöllä kello 00:45. Tekisi mieli lähteä heti lenkille, treenaamaan ja testaamaan itseään. Tajuan kuitenkin ettei se tässä tilanteessa olisi järkevää, uni olisi kuitenkin nyt se ykkösjuttu. 

En nuku koko yönä hetkeäkään kunnollista, syvää ja levollista unta. Havahdun kun mies herää töihin neljäksi, enkä saavuta horrosta enää uudelleen. Nousen ylös, pukeudun ja lähden ulos. 


Pyöräilen miehen työpaikalle viemään hänelle evästä. Kotona keitän puuroa ja teen kotitöitä. Kaksi koneellista tiskiä ja yksi pyykkiä. Ärsyynnyn aamu tv:ssä riitelevistä poliitikoista ja ryhdyn katselemaan Tough Vikingin Youtube-videoita. Itken liikutuksesta, kuin olisin jo itsekin siellä. Päätän alkaa heti treenaamaan kesää 2016 varten. Kunnes nukahdan sohvalle. 

Kahdeltatoista herään tokkuraisena väsyneenä. Pyörin ympäri asuntoa tekemättä oikeastaan mitään. Saan sentään imuroitua, tulee vähän parempi mieli. Mies tulee töistä ja me lähdemme yhdessä ruokakauppaan. Päätetään tehdä lasagnea kaupan valmiista paketista kun ei jakseta muuta. Kotona laitan ruokaa ja sitten syödään. 

Mies lähtee oman harrastuksensa pariin. Minä jään kotiin ja taistelen väsymystä vastaan. Tässä olisi nyt hyvä sauma korjata se unirytmi kuntoon ennen töiden alkua. En anna periksi vaan päätän pitää itseäni hereillä keinotekoisesti; alan keittää kahvia. 


En edes itke tai huuda onnettomuuden sattuessa. Siivoan vain jälkeni hyvin, hyvin vihaisena ja mittaan kaiken uudelleen keittimeen. 

Istun tietokoneelle ja päätän etten inahda tästä loppuiltana ilman todella hyvää syytä. Vältynpähän vahingoilta ja saatan pysyä jopa hereillä. 


Tough Vikingiin ehtii treenata kyllä huomennakin.

6 kommenttia:

 1. Ihanan avoin kirjoitustyyli :D Ois kiva kuulla sun vastaukset; http://mimminpaivakirja.blogspot.fi/2015/07/liebster-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö tähän nyt sanoa että jee vai o-ou :D Tavallaan olen tätä haastetta odottanut mutta toisaalta taas.... mutta nyt kun kurkkasin nuo sinun kysymykset niin eihän ne vaikutakaan ollenkaan pahoilta. Taidan syventyä haasteeseen paremmin huomenna :)

   Poista
 2. Voi, kuullostaa tutulta tuo ittesä "nukuttaminen". Sitä tosiaan sitte lukee kirjaa, pyörii netissä (vaikka niiden kommenttien toivossa!), kattoo leffaa (liiankin pitkään...) ja saa vaikka mimmosia idiksiä ja innostumisboosteja JUST SILLO ku pitäs nukkua. Ärsyttävää. Itellä oli samanmoista alkukesästä mutta onneks nyt on unirytmi ees pikkasen järkeentyny. Herään ainakin joka aamu samaan aikaan vaikka valvomiset venyiski ja nukunki ihan sikeesti. Lisääntyny liikunta on kyllä auttanu ja se että ei ennen nukkumaan menoa enää syö kovin raskaasti (mutta ei masukaan kurni - se jos mikä valvottaa!).

  Toivottavasti saat seuraavina öinä hyvin unta - huonot yöunet kärtyttää ja hajottaa :) Auttasko vaikka ittesä totaalinen väsyttäminen pvän aikana ja illalla oikee kunnon rauhottuminen? Idisvihko mihin kirjaat nukkumahetkellä pyörivät ideat niin niitä ei tarvii aamuun asti "säilyttää päässä"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sitte taas meni alkukesä ihan OK mutta nyt kun töihin lähtö lähenee niin unirytmi heittää ihan härän pyllyä :D

   Poista
 3. Huh, voin samaistua tohon nukahtamiseen. Pari yötä taas nukuttu niin levottomasti ja aamulla herätty aikaisin (kesälomalla!!).

  VastaaPoista
 4. Vähänkö muuten siistiä toi Tough Viking! Oli pakko mennä kattoo Youtubesta millasta se on. Mut mun matka tyssäis tohon mutasukellukseen, inhoan sukellusta vedessäkin, pitäis olla joku maski naamassa ja pyykkipoika nenässä :D

  VastaaPoista