perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesä(kukat) ja kärpäset!

Tänään venyi jostain syystä tuo nukkuminen taas "liian pitkälle", vötkistelin sängyssä kymmeneen asti. Syötyäni kaikessa rauhassa päätin lähteä lenkille. En ole ihan varma kauanko lenkki yhteensä kesti koska unohdin sammuttaa SportsTrackerin kun pääsin kotiin, mutta melkein kuusi kilometriä tuli hönttästyä tuolla tuulen riepoteltavana. Note to self; Vaikka olis hiukset kuinka hyvin tahansa, niin älä piru vie jätä niitä auki kun menet lenkille. Nämä pitkät hiukset yllättävät mut aina ajoittain (en siis edelleenkään tajua että mulla on muka pitkät hiukset) enkä osaa vieläkään kaikissa tilanteissa oikein elää näiden kanssa. Kuten esimerkiksi tänään.Aamulla siinä laittautuessani päätin suoristaa hiukset ja kun kerrankin ne näytti hyviltä, niin arvelin että eikai siitä mitään haittaa ole jos ne kävelylenkin ajan saisi olla auki. Eipähän jää sitten sitä ponnarin kuvaa takaraivolle. VIRHE. Hiuksia oli silmissä ja suussa ja korvissa ja jokapaikassa. Koska tuuli oli aivan järkyttävän kova ja lenkkini melko mutkikas (eli välillä tuuli sieltä ja välillä täältä) ne ei pysyneet hetkekäkään paikoillaan. Yritä siinä sitten näyttää coolilta ja seksikkäältä kun koko ajan täytyy haroa hiuksia pois naamalta. Never again.


Lenkin jälkeen olin vielä hetken ulkona; askartelin vanhoihin kukkalaatikoihin (siis oikealta nimeltään kai parvekelaatikko) omaa patenttia, että mun ei tarvitsisi ostaa kaupasta niitä kannattimia jolla saan laatikot pysymään terassin kaiteissa.

Kun viimein sain visioni muutettua konkreettiseksi, olikin kiire syömään (miten musta tuntuu että viimeiset viisi päivää olen vain syönyt koko ajan..?). Syönnin jälkeen hyppäsin autoon aikomuksenani käydä ostamassa kauan kaipaamiani kesäkukkia. Onneksi lähdinkin autolla enkä polkupyörällä, kuten ensin suunnittelin. Jouduin nimittäin käymään kolmessa eri kaupassa kunnes löysin sopivia kukkasia! 


Aikaisempina vuosina olen tyytynyt vain pelkkiin orvokkeihin, koska olen surkea viherpeukalo (en siis ollenkaan sukuuni tullut...). Nauratti kun Agrimarketin myyjä yritti kaupata minulle yli 20 euron kukkaa. Se oli kyllä tosi kaunis, mutta minun käsittelyssäni kuollut varmasti alle viikossa. Toinen huvittava tilanne oli kun kyselin lannoite-purkkien hintoja. Myyjä suositteli isompaa tuotetta sanoin "sitä voi käyttää myös koko puutarhaan". Niin mutta kun ei mulla ole puutarhaa, asun rivitalossa älyhoi. :)


Rohkaistuin kuitenkin ostamaan orvokkien kaveriksi myös valkoisia pelargonioita (olivat tarjouksessa), saa nähdä miten käy. Jos saan nekin pidettyä hengissä syksyyn asti, voin ensi kesänä harkita sen upean, vaaleanpunakukkaisen istutuksen ostamista. Ehkä. Ja koska Agrimarketissa ei ollut silmääni miellyttäviä orvokkeja, jouduin menemään vielä paikalliselle puutarhalle. Ja voi ristus notta! 

Siellähähän niitä vasta oli, ja olisi ollut paljon muutakin ihanaa, mutta onneksi tuleva Nummirock sai minut pitämään kukkaronnyörit melko tiukilla. 


Sain viime kesänä ystävältä lahjaksi samanlaisen orvokkiamppelin, ja se teki todella paljon kukkia (vaikka meinasikin kuolla vähintään kolme kertaa), joten toivottavasti tämäkään kaveri ei petä minua.


Tykkään tehdä erilaisia "asetelmia" tuohon meidän etupihalle, ja viimein sain siihen jotain kun porras on ollut pitkään tyhjillään. 

Perhoskranssi on itse tekemäni, ajan patinoimat "sisustustikkaat" pengoin kaverin takapihalta.
Vanha sinkkiämpärin löysin kerran metsästä (Ihan tosi. Ja kyllä, kehtasin raahata sen kotiin.) Lammaspatsas on äidin vanha (en ole muuten kysynyt lupaa tämän ottamiseen...) ja kastelukannu oli löytö Kuopion Tigerista.Tässä meidän takaterassissa mua häiritsee nuo eripari-penkit. Ostoslistalla olisi noiden vaaleiden tuolien tilalle jotkin sirommat istuimet, ja tuo penkki pitäisi hioa ja lakata kauniimman väriseksi. Haaveissa olisi myös virkata terassille jonkinlainen matto, mutta kun trikookude on melko kallista haaskattavaksi ulkokäyttöön. Lisäksi tuon kanaverkko-taulun (mikä aina suuresti huvittaa meillä vierailevia miehiä, jostain syystä) alle on suunnitteilla hylly johon voi hamstrata kaikkea kivaa ja vanhaa. Terassista piti tulla sellainen pikku keidas, "salainen puutarha", mutta jotenkin se jäi taas tänäkin kesänä toteuttamatta.. Tai olisihan tässä vielä aikaa mutta varallisuus ei anna myötä. Ehkä ensi vuonna sitten.. 


Että jos joku on kiinnostunut noista tuoleista niin hinnasta voidaan neuvotella! Tai voin vaikka maksaa jos viette nuo pois... Puinen laatikko on isän viljakuivaamosta haalittu samoin kuin laatikon päällä oleva avainkin (joka oli muuten kiinni siinä ovessa johon se kuuluu. Hieno ovi oli, varmasti yli 100 vuotta vanha.) Vanha ompelukone on saatu siltä samaiselta kaverilta joka lahjoitti etupihan tikkaatkin.. Hänellä olisi minulle jemmassa myös vanha puutarhatonttu, mutta mies ei anna tuoda sitä kotiin, jostain kumman syystä... Maalasin kukkaruukut mustaksi ja asetin toisen väärinpäin jalustaksi. Kivet nappasin meidän talonvierukselta. Lyhty on vanha löytö alelaarista, ostettu alun perin koiran hautaa koristamaan. 


Kaksikymmentä orvokkilaatikkoa näihin sitten meni. Nyt vaan yritän saada pidettyä ne hengissä koko kesän. Pitäkää peukkuja!


Se olisi kai perjantai, vaikka minusta ei kyllä yhtään tunnu siltä. Huomenna ajattelin höllätä syömisten suhteen sen verran että jos joku ruokailu jää välistä niin sitten jääköön. Mitään herkuttelupäivää ei ole tälle viikonlopulle suunnitelmissa, mutta taidan lähteä ostamaan jotain ihanan makuista xylitol-purkkaa kun tekee niin kovasti makeaa mieli, ja saattaapa purkan pureskelusta olla apua kun yrittää päästä siitä yhdestä paheesta eroon... 


Liikuntasuoritus-kalenterissa on tällä hetkellä kokonaiset kahdeksan viivaa. Kolme enemmän kuin tavoittelin, hienoa! En silti aio nostaa rimaa ensi viikon suhteen, viisi on edelleen se tavoite joka viikolle. Mutta olisihan se kiva jos viikonlopun aikana saisin vetää vielä vaikka kaksi viivaa, eli kokonaiset kymmenen tulisi täyteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti