maanantai 1. kesäkuuta 2015

Bursiitti.

No mutta huomenta! Tulin vain pikaisesti kertomaan vaivasta joka ilmeni vajaa viikko sitten, ja tiedän että haluatte siitä kuulla ensimmäisten joukossa.

Eli viime viikon keskiviikkona vasempaan kyynärpäähäni ilmestyi ihmeellinen patti, kuin siihen olisi jostain ilmestynyt lisää läskiä aivan tuosta noin vain. Aluksi patti ei ollut kipeä, näytti vain tosi rumalta. Kulkeehan tuo mukana joten en jaksanut huolestua sen enempää. Viikonloppuna tuo patti alkoi kuitenkin kipuilemaan, iltaa kohden mentäessä sitä alkoi oikein jomottaa. Lauantaina sain tehtyä itselleni diagnoosin Googlea käyttämällä! 

Seuraavat, kursivoidut kohdat on kopioitu suoraan terveyskirjaston sivulta :

Limapussin tulehdus eli bursiitti. 
  Limapussit (bursat) ovat nesteen täyttämiä pusseja, joita kehossa on noin 160. Ne vähentävät lihasten, jänteiden tai luiden välistä hankausta ja tasaavat rasitusta. Liiallinen rasitus sekä toistuvat pienet iskut tai revähdykset voivat kuitenkin saada limapussit ärtymään ja tulehtumaan. 

 Kyynärpäässä ihon alla oleva pinnallinen limapussi voi ärtyä hyvinkin pienestä hankauksesta, ja tästä aiheutuu kyynärluun päässä olevan pussin turpoaminen, punoitus ja kipu.


 Myös kuva lainattu terveyskirjaston sivuilta eli TÄÄLTÄ.


Mietin pitkään että mistä ihmeestä tämä voi nyt johtua, enhän ole tehnyt mitään tavallisesta poikkeavaa viime aikoina? Kunnes sitten yhtäkkiä tajusin; BLOGGAAMINEN sen on aiheuttanut! 


Kerroinkin tuossa muutama päivä sitten että blogin myötä mun tietokoneella notkumiseen käytetty aika on muuttunut noin kolminkertaiseksi. Meidän ruokapöytä, missä läppärini sijaitsee, on lasia eli hyvin kovaa materiaalia (yllätys?). Sillä aikaa kun kone latailee sivuja tai surffailen muuten vaan ympäri internettiä, eli en siis kirjoita eli en tarvitse vasenta kättäni mihinkään, nojailen kyynärpäälläni pöytään seuraavan kuvan osoittamalla tavalla:

 Jatkuva kyynärpäähän nojaileminen on siis altistanut sen "toistuville pienille iskuille" ja hankaukselle, joista johtuen limapussi on tulehtunut, MAHTAVAA!

Itsehoitona terveyskirjasto suosittelee vain tulehduskipulääkkeiden käyttöä sekä paikallista kylmähoitoa. Lievä tulehdus häviää yleensä itsestään 1-2 viikossa, mutta jos oireet kestävät pitkään, on syytä hakeutua lääkärin hoitoon! Siellä lääkäri sitten tyhjentää nesteen punktoimalla ja laittaa tilalle kortisoniruiskeen! 

Nuo viimeiset virkkeet luettuani eilen, ryntäsin heti pakastamaan märkää pyyhettä jotta pääsen aloittamaan kylmähoidon mahdollisimman pian. Ei neuloilla tökkimistä minulle kiitos! True-pullukka vetoaisi tässä tilanteessa kyynärpään vaatimaan lepoon ja lopettaisi liikunnan välittömästi heti parin viikon ajaksi. Ehkä minä en ole enää true-pullukka, koska en anna asian vaivata. Tietysti vältän esimerkiksi lihaskuntoliikkeitä joissa kyynärpää voi rasittua lisää, mutta ei se ainakaan aamulenkillä mua vaivannut joten I'll keep on going!

Olen avautunut, hyvää päivänjatkoa ja palataan asiaan illemmalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti