maanantai 1. kesäkuuta 2015

Aamiainen teranssilla.
Olenko muistanut jo tarpeeksi monta kertaa mainita, että mun uusi ruokaohjelma alkoi tänään?
Lastasin ruuat ensin tylsästi ruokapöydän ääreen kunnes sain idean romanttisesta terassi-aamiaisesta, vaikka meidän terassille ei paista edes aurinko. Hyvinhän tuolla onneksi tarkeni olla, mutta tuossa kapealla penkillä aterioiminen asetti kyllä omat haasteensa. 

Ennen aamupalaa sain itseni patistettua jopa lyhyelle hölkkä-lenkille ja teinpä myös muutamia lihaskuntoliikkeitä olohuoneen lattialla. Luulenpa kuitenkin että hikikarpalot kohosivat otsalle siitä syystä että täällä sisällä on yli 22 astetta lämmintä, ei siis siksi että olisin tehnyt jotenkin erityisen vaativia liikkeitä tai ollut erityisen tehokas. Siitä olen kuitenkin ylpeä että jaksoin hölkätä koko 1,2 kilometrin lenkin (jos ei lasketa sitä kun piti pysähtyä nostamaan housuja ja solmimaan niiden nauha vastaavuuksien välttämiseksi), eli mun "lähtötaso" on jopa parempi kuin olin uskaltanut olettaa. Siitähän on siis melko kauan kun olen viimeksi hölkännyt ihan tosissani.

Lenkin ja jumpan ja aamupalan jälkeen sain tehtyä täällä kotonakin vaikka mitä tekemättömiä hommia! Pyöritin pari koneellista pyykkiä, tiskasin ja järjestelin meidän makuuhuoneen uusiksi (eli ts. käänsin sängyn toisinpäin ja siirsin yöpöytiä) mikä onkin ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa. Kuvailin myös muutamia yksityiskohtia joista tykkään meidän makkarissa. 


Olen muuten ihan varma että tulen vielä joku kerta lyömään pääni tuohon alempaan hyllyyn. Hyllyjä ei viitsi siirtää ettei vuokra-asunnon seinät näytä kovin reikäiseltä, joten täytynee liikkua varovasti pimeässä. 


 Saa nähdä miten kauan sänky saa olla noilla sijoillaan. Pimennysverhot kun on pakko vetää aina yöksi kiinni että saa nukuttua, joten sänky on irti seinästä. Ja mikään ei ole inhottavampaa kuin herätä keskellä yötä siihen että tyyny on tippunut sängyn ja seinän väliin... Yöpöydän valaisimet ostin huhtikuussa Ikean reissulta, mutta niihin sopivia lamppuja en ole vielä saanut ostettua. Onneksi niitä ei näin kesällä kovin paljon tarvitsekaan.

 Tuo korutaulu on mun ehdoton lemppari-DIY-tuunaus mitä olen tehnyt, harmi vaan että se alkaa olla jo ahdas. Jospa nyt kesäloman aikana saisin aikaiseksi ostaa suuremman taulun ja tehdä uuden korutelineen.


Mietelause-taulu on myös "itse tekemäni", Ikean kehys jäi tarpeettomaksi joten tulostin netistä siihen sopivan ajatelman. Lausehan kuuluu vapaasti käännettynä näin; "Tee tänään jotain josta tulevaisuuden hyllysi kiittää sinua"


Katkaisin joitain viikkoja sitten rahapuusta yhden oksan ja sain kuin sainkin sen kasvattamaan juudet vesilasissa. Tänään siirsin taimen multaan ja jään jännityksellä odottamaan heittääkö tämä uusi puun alku henkensä heti vai kohta. Kukkaruukun virkaa toimittaa toistaiseksi kierrätyskeskusksesta ostettu kahvikuppi asetteineen (sanonpahan vain jos joku sokea vaikka lukee tätä...)


No mutta kylläpä meidän lemmenluolassa onkin sitten paljon tätä #DIYpaskaa, kun tarkemmin ajattelee. Tämä unisieppari on siis kokonaan itse tehty, mutta painajaisista  päätellen se on joko lakannut toimimasta tai sitten se on asennettu väärin.


Mies huolehti kovasti sitruunan voinnista, oli kuulema liian pienessä purkissa. Niinpä vaihdoin sille (tai oikeastaan niille, sainhan kolme siementä itämään!) isomman ruukun. Samalla jouduin vaihtamaan myös lyhdyn jossa taimet asustavat. Toivotaan etten tehnyt näillekään hallaa kopeloinnillani!

Ensimmäinen päivä ruokaohjelmasta on nyt siis iltapalaa vaille takana. Muutaman ongelman jo kohtasin; miten muistan/ehdin syödä tarpeeksi usein? Ja miten ihmeessä saan syötyä ohjelmassa ilmoitetun määrän kinkkua, kun normaalistikaan sitä ei mene kuin pari siivua viikossa? Ugh.
Vaikka lupasin suorittaa tämän viikon puhtaasti, niin fuskasin jo tänään ihan ministi: siivutin leivän päälle kurkkua ja lounaan ja päivällisen kaverina vedin vähän salaattia (no joo, laskin että yhdessä salaattiannoksessa oli noin 3 kaloria, o-ou), koska musta tuntuu että jotain vihreää on myös saatava päivittäin. 

Toivottavasti huomenna on parempi ilma kuin tänään että pääsee ihan kunnon lenkille! Nyt sammutan koneen ja syvennyn elokuvaan Ace Ventura - Luonto kutsuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti